Yaşlı adamın yanı başına gokten servet duştu
Tarlasına goktaşı duştu milyonluk fiyat bictiler

SİNOP – Sinop'ta tarlasında gezerken yanına goktaşı duşen Durmuş Yalcın milyonluk değeri olduğunu oğrendiği taşlar icin alıcı arıyor.
Taşları nasıl bulduğunu anlatan Durmuş Yalcın, "Sanayinin yanında ufak bir arazim var. Bir gun akşama doğru gezmeye diye gittik. Akşam ormandan cıkıp ev tarafına geleceğimiz sırada bir patırdama oldu etrafımda. Bir şey yuvarlandı onume doğru. Eğildim baktım siyah bir taş. Allah Allah bu nereden geldi diye elime alayım derken elimi yaktı. Baktım sıcak olduğunu anladım. Hatta bir tane daha arka tarafına doğru duşunce, ben gokten duştuğunu anladım. Biz hemen tarlayı terk ettik. Ertesi gun gittiğimde orayı ara burayı ara 10 parca taş buldum. Belki yine vardır calılıkların icerisinde ama ben bu kadar buldum. Oraya sor buraya sor birkac yere bunları danıştık. Resimlerini cektik cocuklar sosyal medyadan paylaştı" dedi.
Taşlar icin değerinde alıcı aradığını belirten Yalcın, "Oradan biri de hatta bana yazdı. 'Bunlara 10 bin dolar vereyim sen bana odemeli kargo olarak gonder' diye. Bende araştırmaya devam edeceğimi soyledim. Haberlerde okuyorum adam 2 kiloluk taşı 2 milyona satmış. Bir değeri varsa bizde değerlendirmek istedik. Bir maden muhendisine danıştım. Kolonya ve pamukla dort kere aynı yere surttur kararıyor mu pamuk bak dediler yaptım baktım. Taşlardan buyuk olan kararıyor. O buyuğunun cok değerli bir maden olduğunu, değerli bir taş olduğunu sadece onun milyonlar edeceğini bana soyledi. Kendisi de Amerika'da. Fotoğraflarını gonderdik dediğini yaptık. Mıknatıs cekmiyor bunu ama bu başka bir madenmiş. 'Bu cok değerli kaliteli bir taş. Bunun alıcısı cok olur. Kimseye kaptırma. Bunun en az 1 milyon lira değeri var. Bunun araştırmasını yapar bilim adamları cok para verirler' dedi bana" diye konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / UNSAL KARKA