ZONGULDAK'ın Ereğli ilcesinde, sobanın parlaması sonucu cıkan yangında ağır yaralanan Nurhan Karayel (48), vucudundaki yanıklar nedeniyle Ankara Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.
Ereğli'de, dun akşam saatlerinde Muftu Mahallesi Devrek yolu Caddesi'nde bulunan 4 katlı binanın 3'uncu katında Nurhan Karayel'in yaktığı sobanın bir anda parlaması sonucu yangın cıktı. Yangında, Nurhan Karayel ağır yaralandı, oğlu Kerem Karayel (16) ise kendini balkona atarak son anda kurtuldu. Nurhan Karayel, ilk mudahalesinin ardından vucudundaki yanıklar nedeniyle Ankara Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Nurhan Karayel'in eşi, oğlu ve kızıyla birlikte yaşadığı ev ise kullanılamaz hale geldi.
'GOZUMUN ONUNDE ALEV TOPUNA DONMUŞTU'Nurhan Karayel'in ağabeyi Ersan Şenturk ve ablası Nuray Aydemir, yangının yaşandığı evde acıklamalarda bulundu. Ersan Şenturk, kardeşinin hayati tehlikesinin devam ettiğini soyledi. Yangının ardından eve geldiğinde kardeşini alevler icinde bulduğunu belirten Ersan Şenturk, "Kocası şu anda Ankara'da yanında. Aile olarak perişan olduk. Kelimelerle anlatılacak bir tarafı yok. Bu sıkıntının altından kalkmak icin mucadele veriyoruz. Herkesin bu konuda desteğini bekliyoruz. Kardeşimin 3'uncu derece yanıkları var. Yanmayan yeri kalmamış. Gozumun onunde alev topuna donmuştu. Bornozla sarıp sondurmeye calıştım" dedi.Nurhan Karayel'in ablası Nuray Aydemir de evde hicbir eşyanın kalmadığını ve evi eski haline dondurmek icin destek beklediklerini ifade etti.YANGINDA YARALANAN KEREM O ANLARI ANLATTIYangında hafif yaralanan Kerem Karayel ise annesinin cığlıklarıyla odadan cıkmak istediğini ancak alevler nedeniyle kendini balkona attığını soyledi. Yangını anlatan Karayel, şoyle dedi: "Annem sobayı yakmaya calışıyordu. Ben odamdaydım. Bir anda annemin cığlıklarını duydum. Her yer bir anda alev almaya başladı. Ben annemi dışarıya atmak isterken benim de kolum yandı. Sonra odaya geri donmek zorunda kaldım. Daha sonrada balkona cıktım. Beni itfaiye ekipleri kurtardı. Oradan da hastaneye gittim. Yangından dolayı tum kitaplarım ve eşyalarım yandı. Hepsi kul oldu. Şu anda da sınavlarım var. Benim sınavım icin gerekli kitaplarımın ve eşyalarımın alınması icin destek bekliyorum."Yangının kesin cıkış sebebinin belirlenmesi icin Ereğli Belediyesi İtfaiye Mudurluğu ekipleri ile İlce Emniyet Mudurluğu Olay Yeri İnceleme ekiplerinin incelemesinin devam ettiği oğrenildi. Yangının sobaya atılan benzin veya benzeri maddeden dolayı cıktığı ihtimali uzerinde durulduğu oğrenildi.