MUĞLA'nın Bodrum ilcesinde, universite oğrencisi Tuğce C.'ye (22) sosyal medya uzerinden tehdit ve hakaret edip, cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan N.Ş.'ye (46) 'cinsel taciz' sucundan 1 yıl 6 ay, 'tehdit' sucundan 8 ay hapis ile hakaret sucundan 3 bin 600 TL para cezası verildiği ortaya cıktı.
Bodrum'da yaşayan Tuğce C., sosyal medyadan yaptığı paylaşımda 2 yıldır N.Ş. tarafından taciz edildiğini duyurdu. N.Ş.'nin sosyal medya uzerinden kendisini tehdit ve taciz ettiğini, hakaretlerde bulunduğunu iddia eden genc kız, yaşadığı olum korkusu nedeniyle evden cıkamadığını ifade etti. Bircok kez şikayetci olmasına rağmen N.Ş.'nin serbest bırakıldığını belirten Tuğce C., "Eğer başıma bir şey gelirse değerli olacağım. Başıma bir şey gelirse bu tweetleri yazmış diye sosyal medyada gundem yaparsınız" dedi.
Paylaşımın ardından gecen yıl 22 Temmuz gunu, yeniden Bodrum Emniyet Mudurluğu'ne giderek şikayetci olan Tuğce C., Bodrum Cumhuriyet Savcılığı'na da suc duyurusunda bulundu. Tuğce C.'nin şikayeti uzerine N.Ş., 24 Eylul gunu gozaltına alındı. Ertesi gun adliyeye sevk edilen N.Ş., mahkemece tutuklandı.SUCLAMALARI KABUL ETMEDİTuhafiye dukkanı bulunan N.Ş. hakkında Bodrum 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 'cinsel taciz', 'tehdit', 'huzur ve sukuneti bozma' ve 'hakaret' suclarından dava acıldı. 2 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen N.Ş. ifadesinde suclamaları kabul etmeyip, "Evlenmek amacıyla Tuğce C.'yi babasından istedim. Babası teklifimi kabul etmeyip, kufurler etti. Ancak Tuğce C. ve ailesinin benim hakkımda doldurulduğunu duşunuyorum. Tuğce'lerin ev sahibi ile aramızda husumet vardı. Şu an acıklamak istemediğim bir nedenden bana husumet beslemektedirler. Bu nedenle beni buradan uzaklaştırmaya calışıyorlar. Benim Tuğce'ye yonelik rahatsız edecek bir eylemim olmadı. Kendisini tehdit etmedim" dedi.'DEFALARCA KEZ REDDETMEME RAĞMEN EVLENME TEKLİF ETTİ'Tuğce C. ise "N.Ş., iki yıldır beni surekli olarak rahatsız etmektedir. Kendisini defalarca reddetmeme rağmen surekli arkadaşlık ve evlenme teklifinde bulunmaktadır. Defalarca şikayetci oldum. Yaz aylarında infaz kurumuna alındı. Cıktıktan sonra mahalleme gelerek, olay cıkardı. Yine aynı şeylerin tekrarlanacağını duşunuyorum. Sosyal medyada paylaştıklarını hem ben hem de ailem gordu. Surekli iftira atmakta. Sanığın hak ettiği cezayı almasını istiyorum" diye konuştu.Davanın 26 Kasım gunu gorulen duruşmasında karar verildiği oğrenildi. Karara gore, N.Ş. 'cinsel taciz sucunu posta ve elektronik haberleşme araclarından faydalanmak suretiyle işlediği' gerekcesiyle 1 yıl 6 ay hapis, 'tehdit' sucundan 8 ay hapis ile hakaret sucundan 3 bin 600 lira para cezasına carptırıldı. Verilen hapis cezaları ertelenen N.Ş., 'huzur ve sukunu bozma sucundan' beraat etti.