Şanlıurfa Valiliği ile Katar Hayır Derneği arasında kentte belirlenecek okulların onarımı ve eğitim faaliyetlerine destek verilmesi amacıyla protokol imzalandı.
Valilikten yapılan acıklamaya gore, toplantı salonunda duzenlenen imza toreninde konuşan Vali Abdullah Erin, Suriye'nin yaşadığı bu zor surecte Turkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde elinden geleni yaptığını belirterek, Katar Hayır Derneği ve hayırseverlere desteklerinden oturu teşekkur etti.
Hayır Derneği Temsilcisi Muhammed Ouahi ise derneğin dunyanın bircok ulkesinde ihtiyac sahibi insanların yardımına koştuğunu bildirerek, "Suriye'de yaşanan sıkıntılı surecte Turkiye'ye sığınan Suriyeli kardeşlerimize de yardımcı olmak amacıyla faaliyetlerde bulunuyoruz. Bu faaliyetleri, bağışcılarımızın desteğiyle gercekleştiriyoruz. Yapacağımız calışmaları ornek gostererek, yeni bağışların sağlanması amacıyla hayırseverleri Şanlıurfa'ya davet edip, yapılan işleri gosteriyoruz. Bu hayır hizmetlerini yurutmemizde bizlere destek olan Vali Erin başta olmak uzere diğer yetkililere teşekkur ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Şanlıurfa Valiliği, İl Milli Eğitim Mudurluğu ve Katar Hayır Derneği arasında imzalanan protokole gore, İl Milli Eğitim Mudurluğunun belirleyeceği okullarda onarım calışmaları yapılacak, altyapılar guclendirilecek ve mevcut eğitim faaliyetlerinin desteklenmesine katkı sağlanacak.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muslum Etgu