Eskişehir'de 3 yıl once, park kavgasında Durmuş Akın'ı goğsunden bıcaklayarak oldurduğu gerekcesiyle yargılanan sanık, 14 yıl 2 ay hapis cezasına carptırıldı.
3. Ağır Ceza Mahkemesinde, Yargıtay 1. Ceza Dairesince verilen bozma kararının ardından yeniden gorulen davanın duruşmasında tutuklu sanık Ali D'nin (36) ifadesi cezaevinden Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla alındı.
Daha onceki savunmalarını yineleyen sanık, "Bana bıcakla saldırmıştı. Ben de bu yuzden karşılık verdim. Yargıtay bozma ilamına uyulmasını talep ediyorum." ifadelerini kullandı.
Davayı inceleyen ve bozulan kararı tekrar değerlendiren mahkeme heyeti, CMK. 307/4 maddesince verilen cezanın doğru olduğunda hukmederek 14 yıl 2 aylık cezayı yineledi.
Eskişehir'de 2017'de merkez Tepebaşı ilcesinde park meselesi yuzunden Durmuş Akın ile Ali D. arasında tartışma cıkmış, tartışmanın buyumesiyle Ali D. bıcakla Durmuş Akın'ı goğsunden bıcaklamış, ağır yaralanan Akın, kaldırıldığı Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde mudahalelere rağmen kurtarılamamıştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Selcuk Kızıldağ