Yozgat'ın Sarıkaya ilcesinde derslerde hayallerini cizen ozel eğitim goren oğrencilerinin resimleri "Ozel Hayallerim Canlanıyor Projesi" ile kitaba donuşturuldu.
Sarıkaya Yavuz Selim İlkokulu ve Şehit Metin Arslan İlkokulunda eğitim goren 12 kaynaştırma ve ozel eğitim alt sınıf oğrencisinin derslerde cizdikleri hayalleri 3D tasarımcılar tarafından vektorel hale getirildi.
Sarıkaya Yavuz Selim İlkokulu Muduru Emrah Acıkgoz, AA muhabirine, Şehit Metin Arslan İlkokulu oğretmenleriyle Ozel Hayallerim Canlanıyor Projesi'ni hazırladıklarını soyledi.
Proje kapsamında okuldaki ozel oğrencilerin hayallerini kağıtlara cizip boyadığını belirten Acıkgoz, "Bu cocuklarımızın kendilerini geliştirmeleri bir şeyler yapmaları bizleri mutlu ediyor. Cocuklarımızın yaptığı bu cizimleri 3D tasarımcılar tarafından vektorel hale getirildi, ardından grafikerimiz mizanpajı yaptı, sonra 500 kitap bastırdık." dedi.
Acıkgoz, kitapları oğrenci velilerine, oğretmenlere, esnafa, kurumlara hediye edeceklerini ifade ederek, "Ayrıca oğrencimizin cizdikleri bu resimleri 50x35 ebadında cerceveletip kendilerine veriyoruz. Amacımız, ozel eğitim oğrencilerimizin hayal dunyasını canlandırmak, kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, toplum hayatına kazandırılmasını sağlamak." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Omer Ertuğrul