CHP Ankara Milletvekili Servet Unsal, Turkiye'nin ihtiyacının 140 milyon doz koronavirus aşısı olduğunu kaydetti.
Unsal, Meclis'te duzenlediği basın toplantısında, ceşitli konularda verdikleri kanun tekliflerine ilişkin onergelerin iktidar tarafından reddedildiğini belirtti.
İnsanların cop kutularından ekmek aradığını ifade eden Unsal, "Cumhurbaşkanlığı adı acıklanmayan ulkelere 603 milyon dolar yardım ettiğini soyluyor. Ben iki ulkeyi soyleyeyim. Tunus'a 5 milyon dolar verdiler. Somali'nin de 3,5 milyon dolarlık IMF borcunu Turkiye Cumhuriyeti odedi. Vatandaşları copten ekmek topluyor. Duşunun, bu ulkenin vatandaşları bu haldeyken Sayın Recep Tayyip Erdoğan ona buna yardım etmekle ovunuyor." dedi.
Unsal, 50 milyon denilmesine rağmen Turkiye'ye 3 milyon doz aşının geldiğini belirterek, Turkiye'nin ihtiyacının 140 milyon doz aşı olduğunu ve bunun ulke icin olmazsa olmaz bir nitelik taşıdığını soyledi. Aşıların sağlık calışanlarına uygulandığını, sağlık calışanlarının da hastane ya da sağlık merkezinde bulunduklarından dolayı aşı yapmanın cok kolay ve cabuk olduğunu belirten Unsal, aşılamadaki asıl hızın vatandaşlarda goruleceğini dile getirdi.
Turkiye'de 620 bin sağlıkcının atama beklediğini belirten Unsal, bu atamaların yapılmasını istedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Alper Atalay