OLCME Secme ve Yerleştirme Merkezi (OSYM) Başkanı Halis Aygun, 2020 Kamu Personel Secme Sınavı (KPSS) lisans, on lisans ve ortaoğretim branş bazında sıralamaların guncellendiğini duyurdu.
OSYM Başkanı Aygun, Twitter hesabından yaptığı acıklamada, "2020-KPSS Lisans, On Lisans ve Ortaoğretim branş bazında sıralamalarınız guncellenmiş olup OSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtılmıştır" dedi.

OSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda ise, 2020 KPSS'ye katılan adayların sınav sonuclarına gore branş bazında sıralamalarının guncellenerek, OSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtıldığı kaydedildi. Adaylar, OSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile guncellenmiş branş bazında sıralamalarını oğrenebilecek.ADAYLARIN EĞİTİM BİLGİLERİ BAZ ALINARAK HAZIRLANDIAcıklamada branş bazında sıralamaların, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş, kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkan veren bir hizmet olduğu hatırlatıldı. Adayların goruntuledikleri sayfanın belge niteliği taşımadığı, her turlu değerlendirmede OSYM sisteminde kayıtlı bilgilerin esas alındığı belirtilerek, şunlar kaydedildi: "Branş bazında sıralama işlemleri adayların (YOKSİS ve e-Okul sistemi uzerinden cekilmiş olan) OSYM sistemi uzerinde ilgili işlemlerin yapıldığı tarih itibariyle aktif olarak bulunan eğitim bilgileri ve bu tarih itibari ile sistemde aktif eğitimi gozukmeyen adayların ise, başvuru da belirttikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlanmıştır. MEB tarafından gercekleştirilen oğretmen alımlarında KPSS P10, P120 ve P121 puan turleri kullanılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığınca oğretmenliğe atanacakların sıralamaları; alanlara gore mezun oldukları yuksekoğretim programları, mezun oldukları yıllar ve oncelikleri, TTK kararlarına gore kontrol edilerek, adayların alan bazındaki başvuruları esas alınarak belirlenmektedir. Bu nedenle oğretmen adaylarının branş bazında sıralama bilgilerini kontrol ederken bu durumu goz onunde bulundurmaları gerekmektedir."

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Aslıhan ALTAY KARATAŞ