İslahiye ilcesinde faaliyet gosteren İslahiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin oğrencileri yaptıkları 52 bin 800 parca ahşap oyuncak ve 20 ton hijyen maddesi uretimiyle ulke ekonomisine katkı sağladı.
Okul oncesi oğrencilerin oyun temelli eğitimi ile zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak adına atık malzemelerden yuzde 100 yerli ve sağlıklı olarak uretilen ahşap oyuncaklarla bolgesindeki okulların oğrenci sırası ve oğretmen dolaplarını ureten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin oğrencileri acılan Kimya Teknolojisi bolumuyle de yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını nedeniyle dezenfektan standı uretiminin ardından hijyen malzemeleri uretimi yapmaya başladı.

11. Sınıf Mobilya ve İc Mekan Tasarım Bolumu oğrencisi Suleyman Yaycıoğlu, "Ahşap yapı blokları, dolap, masa, sıra, ahşap oyuncaklar yapıyoruz. Hem oğreniyoruz hem de harclığımızı cıkartıyoruz. Okuldan mezun olduktan sonra mobilya işi yapmayı duşunuyorum. İşimi severek yapıyorum." diye konuştu.
Okul Muduru Mehmet Guven ise lisenin Mobilya ve İc Mekan Tasarım Bolumundeki 8 oğrenci ve 3 oğretmenle oğrencilerin mesleklerini geliştirmek icin calıştıklarını, hem ulke ekonomisine hem de oğrencilerin ekonomisine katkı sağladıklarını, burada uretilen ahşap oyuncukların Milli Eğitim Bakanlığı Ders Aletleri Yapım Merkezi aracılığıyla yurdun her tarafına ulaştığını soyledi.
Pandemi doneminde eğitime ara verilmesine rağmen okul olarak kendilerinin eğitime ve uretime devam ettiklerini ifade eden Guven, Kimya Teknolojisi Bolumunde 1 oğretmen ve 6 oğrenci ile 24 farklı hijyen malzemesi urettiklerini bunu 80 farklı urune kadar cıkaracak kapasitelerinin olduğunu belirtti.
Urettikleri endustriyel temizlik urunlerini ilcede, Gaziantep'te ve Turkiye'nin her tarafına gonderdiklerini vurgulayan Guven, şuana kadar urettikleri 52 bin 800 parca ahşap oyuncak satışı gercekleştirdiklerini urettikleri 20 ton hijyen maddesinin ise 15 tonunun satışını yaptıklarını hedeflerinin yurt dışına urunleri gondermek olduğunu bu konuda calışmaların başladığını soyledi.
Kimya Oğretmeni Osman Taşdelen de ozellikle el dezenfektanları, sıvı sabun, kolonya, bulaşık deterjanı, yağ sokucu, pas sokucu tum sanayi kimyasalları ve evsel kimyasallar uretiminde oldukca iyi olduklarını kaydetti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Zekeriye Şimşek