FATİH'te kendi aralarında sozde kavga edermiş gibi yaparak aralarına aldıkları kişiynin cebindeki paraları 'tantanacılık' yontemiyle calan şupheliler yakalandı. 8 şupheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, hırsızlık anları guvenlik kameralarına yansıdı. Olay, Fatih Gencturk Caddesinde iki ay once yaşandı. İddiaya gore doviz burosundan ve bankadan cıkan kişileri hedef alan şupheliler, cuzdanında 10 bin dolar bulunan Mehmet Paşaoğlu (52), evine doğru yuruduğu esnada, birbirleriyle kavga etmeye başladı. Yanındaki kavgayı ayırmak icin mudahale eden Paşaoğlu, birisinin elini cebine attığını farketti. Şuphelilerin bir anda kacmaya başlamasıyla Paşaoğlu, hırsızlığı anlayıp bağırmaya başladı. Cevredeki vatandaşlar kacan şuphelilerden birisini yakaladı.
'KAVGA ETMİŞ GİBİ ONUME CIKTILAR, ORTALARINDA KALDIM'
10 bin doları calınan Mehmet Paşaoğlu, Asayiş Şube Mudurluğu onunde yaşananları anlatırken, "Birkac kişi sağdan soldan kavga etmiş gibi geldi. Ben ortada kaldım. O anda hissettim, biri sol cebime elini vurdu. Arkama baktığımda iki kişiydiler. Hemen anladım bağırmaya başladım. Sağ olsun vatandaşlardan bazıları birini yakaladılar" dedi.
ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER
Yankesicilik ve Dolandırıcılık Buro Amirliği'nin yaptıkları calışma sonucunda, şuphelilerin daha oncede 'tantanacılık' yontemi ile 17 olayda 500 bin TL hırsızlık yaptığı tespit edildi. Polis ekiplerinin yaptıkları eş zamanlı operasyon ile 6 şupheli İstanbul'da 2 şupheli de Diyarbakır'da yakalandı. Gozaltına alınan şupheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
GUVENLİK KAMERALARI TARAFINDAN SANİYE SANİYE KAYDEDİLDİ
Şuphelilerin gozlerine kestirdikleri vatandaşların yanına giderek kavga ediyormuş gibi yapmaları ve hırsızlık anları cevredeki guvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.
- İstanbul