HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu'nun dağa kacırılan evlatları icin Diyarbakır'da nobet tutan ailelerin onunde zafer işareti yapması ailelerin tepkisine yol actı.
Diyarbakır annelerinin dağa kacırılan cocukları icin HDP İl Başkanlığı binası onundeki evlat nobeti suruyor.

Cocuklarının dağa kacırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylul 2019'da başlattığı oturma eylemi 507'inci gununde devam ediyor.
HDP'li milletvekilleri, "İş ve AŞ buluşmaları" adıyla duzenledikleri program icin partilerinin Diyarbakır'daki il binasına geldi.
Programın ardından binadan cıkan Katırcıoğlu, il binası onunde nobet tutan Diyarbakır annelerine donerek zafer işareti yaptı.
Bunun uzerine oturma eylemi yapan aileler HDP'li milletvekiline tepki gosterdi. HDP ve teror orgutu PKK aleyhine slogan atan aileler, milletvekilini yuhaladı.
Dağa kacırılan evladı icin eylemi surduren baba Celil Begdaş bu sırada fenalaştı. Begdaş'a sağlık ekipleri mudahale etti.
"HDP'li milletvekilleri evlat acısı cekmiyor"
Dağa kacırılan kızı Ceylan icin Bursa'dan gelerek "evlat nobeti"ne katılan Turkan Mutlu, "Milletvekili zafer işareti yaptı. 'Neden yaptı?' Cunku o evlat acısı cekmiyor. Onun evladı şu an da dağda uşumuyor. Acı cekmiyor." diyerek tepkisini dile getirdi.
Kızı kaybolduğu zaman HDP'lilere "Ceylan'ın geleceği ile oynamayın" dediğini anlatan Mutlu, şoyle konuştu:
"Eğer onlarda biraz şeref ve gurur varsa benim Ceylan'ımı bana verirler. 7 senedir Ceylan'ın acısını bana cektiriyorlar. Benim Ceylan'ımı bana gondersinler. 7 sene de kendileri evlat acısı ceksin."
"Polislerimizin, barikatların arkasına sığındılar
Diyarbakır'dan 5 yıl once kandırılarak dağa goturulen oğlu Doğan'ı bekleyen baba Hacı Guger ise buraya gelen HDP'li vekillerden cocuklarının hesabını vermelerini istediklerini belirtti.
"Bizim cocuklarımızı nasıl kacırdıysanız, ona gore bir hesap verin." ifadelerini kullanan Guger, şoyle konuştu:
"Maalesef gelmediler. Polislerimizin, barikatların arkasına sığındılar. Konuştular kendilerince. Bizim yuzumuze bile bakmadılar. Oysa bizim oylarımızla oradalar. Orada bulunmaktalar. Biz onlara karşı isyan ederken onlar da polislerimizin arkasına sığınıyorlar. Polislerimizin arkasında kalıyorlar. Gizlenerek ve başlarını eğerek de cağırmamıza rağmen yollarına devam ettiler. Biz burada HDP binasında evlatlarımızı istiyoruz. Cocuklarımızın peşindeyiz. HDP cocuklarımızı kacırıyor."
Guger, evlatlarına kavuşuncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini vurguladı.???????
Kaynak: Anadolu Ajansı / Osman Bilgin