Canakkale'nin Biga ilcesinde iş yeri acan Gunay Uygun, 3 bine yakın parca ile kultur hizmeti de veriyor.
Sakarya Mahallesi'nde actığı iş yerinde, uzun yıllar topladığı eserleri sergilemeye başlayan Uygun, gazetecilere yaptığı acıklamada, bu işe 6 ay once emekli olduktan sonra başladığını soyledi.
Hayatı boyunca eski eşyalara meraklı olduğunu anlatan Uygun, şoyle konuştu:
"Emekli olmadan once koyleri gezerek tarihi eserleri topluyordum. Emekli olunca da en uygun işin bu olduğuna karar verdim. Biga yoresi gocmen olduğundan gelirken yanlarında eşyalarını getirmişler. Eskiden her koy evinde bir dokuma tezgahı bulunurmuş. Herkes bakmış olduğu koyun ve kecilerinin yununu dokuyarak kış gunlerinde giyerlermiş. O donemlere ait ev eşyaları, bakır, cini, kilim, el dokuması, etnoğrafik eşya elimde mevcut. Eski evlerden yıkılmadan once cıkarılan eşyaları alıyorum. O esnada topladığım urunlerin hakkında bilgi de ediniyorum."
Uygun, ilcede bu işe merakı olanların da kendisine destek olduğunu dile getirdi.
Hobisini ticari olarak 6 aydır surdurduğunu bildiren Uygun, "Yenisini almak icin elimdeki malzemeyi de satmak zorundayım. Dukkanımda bir nevi kultur elciliği yapıp ilcemiz icin kultur hizmeti de sunuyorum." dedi.
Gunay Uygun, iş yerinde bazı eşyaların sadece teşhir amaclı olduğunu, bunları kesinlikle satmadığını, gelen muşteri ve konuklarına bilgi amaclı bulundurduğunu sozlerine ekledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Serten Akkaya