ANTALYA'da annesi Seher Fak'ı (60) pompalı tufekle vurarak oldurduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Berk Karan (36), mahkemedeki savunmasında olayın şakalaşırken meydana geldiğini one surdu. Karan, "Annemle şakalaşıyorduk. Silah elimde patlayınca ne olduğunu anlayamadım. Korkuya kapılarak kredi kartını aldım ve hesabındaki 2 bin 150 TL'yi cektim" dedi.
İl Emniyet Mudurluğu Asayiş Şube Mudurluğu'ne, 21 Temmuz sabahı gelen Berk Karan, annesi Seher Fak'ı pompalı tufekle oldurduğunu soyledi. Bunun uzerine Konyaaltı ilcesi Altınkum Mahallesi'nde bulunan 8 katlı apartmanın 4'uncu katındaki daireye giden polis ekipleri, Seher Fak'ın cansız bedenini buldu. Bir gun once oldurulduğu belirlenen Fak'ın cesedi, yapılan incelemenin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu'nun morguna goturuldu. Berk Karan ise sevk edildiği adliyede mahkemece tutuklandı.

EVİ SATMASINI İSTEMİŞ
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame, Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, Seher Fak'ın 19 yıl once eşinden boşanarak Antalya'ya yerleştiği, Berk Karan'ın oz annesini ziyaret icin olaydan 2 hafta once İstanbul'dan geldiği belirtildi. Cinayetten 3-4 gun once Berk Karan'ın, tartıştığı annesi Seher Fak'a evini satıp, kendisiyle İstanbul'a gelmesi yonunde baskı yaptığı ifade edildi. Annenin evini satmak istememesi uzerine Berk Karan'ın, 3 yıl kadar once internet uzerinden satın aldığı pompalı av tufeği ile Seher Fak'ı kahvaltı hazırlarken yakın mesafeden yuzune doğru ateş ederek oldurduğu kaydedilen iddianamede, şuphelinin 'yakın akrabayı kasten oldurmek' sucundan ağırlaştırılmış omur boyu hapis cezasına carptırılması istendi. İddianamede Karan'ın ayrıca, annesine ait kredi kartından 2 bin 150 TL cektiği ifade edildi.
'ANNEMLE ŞAKALAŞIRKEN TUFEK PATLADI'
Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen davanın ikinci duruşmasına Covid-19 testinin pozitif cıkması nedeniyle katılamayan sanık Berk Karan, ucuncu duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılarak savunma yaptı. Olay gunu annesi ile tartışmadıklarını ileri suren Berk Karan, "Annemle şakalaşıyorduk. Silah elimde patlayınca ne olduğunu anlayamadım. Korkuya kapılarak kredi kartını aldım ve hesabındaki 2 bin 150 TL'yi cektim" dedi. Mahkeme başkanının sorusu uzerine Karan, annesi ile İstanbul'a gitme konusunu konuştuklarını, ancak tartışmadıklarını soyledi. Olay anında annesine şakadan 'Seni vururum' diyerek tufeği koluna doğrulttuğunu iddia eden Berk Karan, savunmasına şoyle devam etti: "Silahı 3 yıl once almıştım, yatağın altında duruyordu. Silahı cıkardım ve şaka maksatlı annemin koluna doğrulttuğum sırada bir anda patladı. O an annemin başından nasıl vurulduğunu anlayamadım. Ben hayatımda karıncayı dahi incitmedim."
Şikayetci olan Berk Karan'ın ağabeyinin avukatı Veli Gulcu ise sanığın suclamalardan kurtulmaya yonelik celişkili ifadeler kullandığını belirterek, cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatı Damla Kaplan ise muvekkilinin tufeğe yabancı olduğunu ifade ederek, olayın kaza ile meydana geldiğini savundu.
Duruşma, eksikliklerin giderilmesi icin ertelendi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Suleyman EKİN