Perşembe gunleri izleyiciler karşısına cıkan Bir Zamanlar Cukurova dizisinin karakterleri merak ediliyor. Bir Zamanlar Cukurova oyuncularından birisi olan Demir Yaman kimdir, aslen nereli, kac yaşında? Demir Yaman (Murat Unalmış) kimdir? Hangi dizilerde oynadı? Bir Zamanlar Cukurova Demir Yaman (Murat Unalmış) hangi dizilerde rol aldı? Hayatı ve biyografisi haberimizde.
[h=3]BİR ZAMANLAR CUKUROVA DEMİR YAMAN KARAKTERİNİ KİM CANLANDIRIYOR?[/h]Bir Zamanlar Cukurova dizisinde Demir Yaman karakterini "Murat Unalmış" canlandırmaktadır.
[h=3]MURAT UNALMIŞ KİMDİR?[/h]Murat Unalmış (d. 23 Nisan 1981, Kayseri, Turkiye), Turk dizi ve sinema oyuncusu.
Cocukluğu Kayseri'de gecen ve aslen de Kayserili olan Murat Unalmış, ortaokul donemi sonrasında İstanbul'a gelmiştir. Lise yıllarında profesyonel olarak Fenerbahce Spor Kulubu'nde basketbol oynamıştır. Ardından Marmara Universitesi İşletme Bolumu'nden mezun olan Unalmış, universite eğitiminden sonra Akademi İstanbul'da oyunculuk eğitimi almıştır. Bu eğitim surecinin paralelinde; Hayat Bağları, Sınırlı Aşk, Kurşun Yarası dizilerinde ve "Uc Kadın", "Deli Duran", "Sen Ne Dilersen" adlı sinema filmlerinde rol almıştır. Mahsun Kırmızıgul'un yonettiği Guneşi Gordum filminde geniş kitlelerce tanınmış ve aynı yonetmenin filmi olan New York'ta Beş Minare filminde de rol almıştır. Yer gok aşk dizisinde başrol oynamıştır. Aynı dizide başrolu paylaştığı Birce Akalay ile evlenmiştir. Evlilikleri 1,5 yıl surmuştur. TRT 1'de yayınlanan Sevda Kuşun Kanadında adlı dizide başrol oynamıştır.
[h=3]ROL ALDIĞI YAPIMLAR[/h]Filmler:
New York'ta Beş Minare - 2010 (Ulkucu Reisi)
Guneşi Gordum - 2009 (Mamo)
Gecenin Kanatları - 2009 (Yusuf)
Celal Oğlan
Dizileri:
Bir Zamanlar Cukurova - 2018- (Demir Yaman)
Deli Gonul - 2017 (Mehmet Kadir Olcek)
Sevda Kuşun Kanadında - 2016 (Arif Unlu)
Seddulbahir 32 Saat - 2016 (Mahmut Sabri)
İnadına Yaşamak - 2013 (Ali)
Babalar ve Evlatları - 2012
Yer Gok Aşk - 2010 (Yusuf Hancıoğlu)
Kasaba
RuzgÂr
Sır Gibi
Şohret
Uc Kadın
Deli Duran
Sınırlı Aşk
Kurşun Yarası - 2003