İzmir futbolunun mabedi tarihi Alsancak Stadı, yeniden inşaat surecinde tribunlerin tekrar dolup taşacağı gunleri beklerken, statta unutulmaz maclar oynayan Altınordu, acılış oncesinde ilk turunu yaptı. Eski başkanlardan İlyas Gonen, dernek 2'nci Başkanı Halim Bezircilioğlu, yonetim kurulu uyeleri Sinan Bezircilioğlu, Hakan Erdik ve Kenan Akseki'ye, Erdoğan Uzyıldırım ile Altınordu'nun iki efsane futbolcusu Hikmet Orhunbilge ile Mustafa Gungoren de eşlik etti.
Altınordu İcra Kurulu Başkanı (CEO) Barış Orhunbilge, teknik direktor Huseyin Eroğlu ile futbolcular Sinan Osmanoğlu ve Ahmet İlhan Ozek'in de hazır bulunduğu stat turunda, eski başkan İlyas Gonen, yıllar oncesindeki gibi yine tribunlere cıkarak hep birlikte, "Bir baba hindi" tezahuratını soyledi, stadın akustiğini deneyip cok beğendiğini vurguladı. Tribunleri, soyunma odalarını, koridorları, stadın her yerini gezen efsane oyuncular anılarını da paylaştı.

İLK MAC, İLK GALİBİYET, İLK GOL26 Aralık 1923'te kurulan Altınordu'nun tarihteki ilk macını Alsancak Stadı'nda 4 Ocak 1924'te oynadığını gosteren belgeyi tanıtan Tarihci Kenan Akseki, "O zaman adı Punta Stadı'ydı. Altınordu ile İzmir İdman Yurdu Karması, Şifa Kupası macında Altay, Karşıyaka Genclerbirliği Karması ile oynadı. Macı 2-1 kazanan Altınordu, tarihteki ilk macını oynayıp, ilk galibiyetini aldı ve ilk golunu burada kaydetti" dedi."STADIN DUVARINA MERDİVEN DAYADIM""Cocukluğumdan beri Alsancak Stadı'nın hayalini kurardım" diyen Hikmet Orhunbilge, "Cocuk yaşlarda, merdivenle duvarına cıkıp Goztepe-Galatasaray macını izlemiştim. Her şey zaten o gun başladı. Alsancak Stadı'nda Metin Oktay gibi bir efsane ile maclar oynadım, unutulmaz anılar biriktirdim. Şampiyonluklara tanık oldum. Alsancak Stadı'nda en son 2014 yılında 3-0 kazandığımız Pazarspor macına gitmiştim, tam 7 yıl olmuş. Yeniden buraya doneceğimiz icin cok mutluyum" şeklinde konuştu.17 YAŞINDA İLK ADIMIMI ATTIMAlsancak Stadı'nın yeni halini cok beğendiğini ifade eden unutulmaz kaleci Mustafa Gungoren ise "Stada adım attığım anda anılarım canlandı. Turkiye Kupası'nda 4-0 kaybettiğimiz PTT macının rovanşını burada 4-0 kazanmıştık. 17 yaşında bir genctim o zamanlar. Altınordu formasını 100'den fazla defa giydim ve en cok macımı da burada oynadım. Alsancak Stadı, gurur duyacağımız bir spor alanı haline gelmiş. İnşallah burada cok cok guzel gunler gecireceğiz" diye konuştu.İZMİR FUTBOLUNUN MABEDİAltınordu Spor Kulubu Derneği adına acıklama yapan Halim Bezircilioğlu, "Alsancak Stadı'nda gencliğimiz gecti. Buraya İzmir futbolunun mabedi gozuyle bakıyorum. Stada girdiğim anda, izlediğim maclar birer birer gozlerimin onune geldi. 1924 yılından bu yana maclarımızı oynadığımız yuvamıza donuyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Alsancak Stadı, bundan sonra da İzmir futboluna hizmet edecek ve unutulmaz aclara ev sahipliği yapacaktır" yorumu yaptı.NİCE ŞAMPİYONLUKLAR YAŞANDIAlsancak Stadı anılarıyla buyuduğunu belirten Altınordu CEO'su Barış Orhunbilge, "Alsancak Stadı, nice şampiyonlukların yaşandığı yero diyerek "Buranın yapımında emeği gecen herkese teşekkur ediyoruz. Alsancak Stadı'nın acılmasıyla bana gore İzmir'de futbol evine donecek" dedi. Teknik direktor Huseyin Eroğlu, "Burada namağlup serileri ve gol rekorlarıyla kazandığımız iki şampiyonluk var. Alsancak Stadı'nda futbol gercekten buyuk keyif verici" diye konuştu.İKİ ŞAMPİYONLUK YAŞADIMAltınordu'nun 2012-13 ve 2013-14 sezonlarında kazandığı iki şampiyonlukta pay sahibi olan Sinan Osmanoğlu, "Stadı cok beğendim. Her şey duşunulmuş. Mimarisi harika. İnşallah ilk Super Lig macımızı da burada onamak nasip olur" derken, Ahmet İlhan Ozek şoyle konuştu: "Alsancak Stadı'nda bugune kadar hic maca cıkmadım ama anlatılanlardan hep etkilendim ve kulubumuz icin onemini biliyorum. Bu tarihte statta futbol oynamak istiyorum."YUZDE 90 BİTTİAlsancak Stadı'nda yenileme calışmalarının yuzde 90 oranında bittiği belirtildi. Stadın tamamlanması icin 25 milyon TL'lik bir ikmal ihalesi kaldığı bildirildi. Yetkililer ihalenin ardından koltuklar, led reklamlar, cim saha, jenerator ve Passolig turnikelerinin yapılacağını ve 5 aya kadar stadın tamamlanıp yeni sezona yetişeceğini soyledi. Mulkiyeti Genclik Spor Bakanlığı'nın olan statta eski kiracısı Altay ve Altınordu hak iddia ederken, inşaat tamamlanınca iki ekibin halen Bornova Stadı'nda olduğu gibi tesisi donuşumlu kullanması ongoruluyor.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ali Korkmaz