SİVAS'ta, pide fırını işleten Onder Erdemli (48), sabah iş yerini acarken, soğuktan titrediğini fark ettiği sokak kopeğinin uzerini battaniye ile orterek, ısınması icin yanına ateş yaktı.
Ahmet Turan Gazi Mahallesi'nde pide fırını işleten Onder Erdemli, sabah saatlerinde iş yerine geldiğinde, kapının onunde hareketsiz duran sokak kopeğini fark etti. Erdemli, sıfırın altında 20 derece olan havada donmak uzere olan kopeği once battaniye ile sardı ardından fırından odun alarak yanında ateş yaktı. Erdemli, daha sonra sıcak suya karıştırdığı makarna ve ekmeği kopeğin onune koydu. Bu anlar, cep telefonu kamerasıyla goruntulendi.
'BANA SARILIR GİBİ YAPTI'Mevsimsel soğukların artmasıyla dışarıda kalan hayvanların zorluk cektiğini soyleyen Onder Erdemli, "Sabah biz aracları dahi calıştıramadık. Fırını acmaya geldiğimde kapının onunde kopeğin olduğunu gordum. Kopek donmak uzereydi. Kopeğin uzerini once bir ortuyle kapattım. Daha sonra yanında ateş yaktım. Sıcak suyla makarnayı karıştırıp onune koydum. Isındıktan sonra gitti. Hayvan ısındıktan sonra bana sarılır gibi yaptı. Bu herkesin yapması gereken bir şey. Bu canlılar Allah'ın dilsiz kullarıdır. Biz burada gordukce elimizden geldiği kadar besliyoruz" dedi.