ABD'de 3 Kasım 2020'de yapılan başkanlık seciminden zaferle cıkan Joe Biden, dun Kongre binasında duzenlenen yemin toreni ile gorevi eski Başkan Donald Trump'tan resmen devraldı.
[h=3]"İYİ İLİŞKİLER ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"[/h]Dun itibariyle goreve başlayan Biden'a dunya liderlerinden tebrik mesajları gelirken, Rusya'dan ise temkinli bir acıklama geldi. Kremlin Sozcusu Dimitri Peskov, Biden'ın başkanlığının Rusya acısından hicbir şeyi değiştirmeyeceğini vurgulayarak, "Rusya, yıllardır olduğu gibi ABD ile iyi ilişkiler aramaya devam edecek. Rusya'nın cabalarına yonelik Washington'dan gelen bir siyasi irade olup olmayacağı tamamen Biden ve ekibine bağlı" dedi.
[h=3]"YENİ BİR DONEMİN BAŞLADIĞINI UMUT EDİYORUM"[/h]Biden'ın dun Washington'daki Kongre binasında gercekleştirilen yemin torenine katılan Rusya'nın ABD Buyukelcisi Anatoly Antonov ise, "Biden'ın yemin toreninde yaptığı konuşmayı dikkatle dinledim. Rusya ve ABD ilişkilerinde yeni bir donemin başladığını umut ediyorum. Rusya ve ABD ilişkileri acısından yeni bir sayfa acılmasını umduğumuzu defalarca dile getirdik" dedi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı