ESENYURT'ta, 3 şupheli ekmek ve icecek almak bahanesi ile girdikleri fırından Dilber İ.'ye ait 4 bin lira değerindeki telefonu caldı. Yaşanan hırsızlık anları guvenlik kamerasına yansıdı.Olay, 14 Ocak Perşembe gunu 23.30 sıralarında Esenyurt Bağlarceşme Mahallesi'nde bulunan fırında meydana geldi. Edinilen bilgiye gore, dukkana giren 3 kişi, fırın calışanı Dilber İ.'den ekmek ve icecek istedi. Bu sırada Dilber İ.'yi soruları ile 1 kişi oyalarken, bir diğeri tezgahın uzerinde bulunan kadına ait 4 bin lira değerindeki telefonu alıp, cebine koydu. 3 şupheli dukkandan alışverişlerini tamamladıktan sonra ayrıldı. Evine giden kadın, telefonun cantasında olmadığını fark edince dukkana geri dondu. Dukkanda da bir sure telefonu aradıktan sonra bulamayan Dilber İ., durumu patronuna soyledi. Sabah guvenlik kameralarını inceleyen fırın calışanları, telefonun 3 şupheli tarafından calındığını fark etti. Dilber İ., durumu polis bildirerek 3 kişiden şikayetci oldu. Polis ekipleri şuphelileri, yakalamak icin calışma başlattı. Yaşanan hırsızlık anları ise fırının guvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Goruntulere, 3 şuphelinin dukkanda alışveriş yaptığı ve hırsızlık anları yansıdı.
"3 AY CALIŞARAK ALDIM TELEFONU"
Telefonunu caldıran Dilber İ., "Gece 23.30 civarıydı. Ben gece tek kalıyorum burada. 3 kişiydiler. Ekmek ve icecek almak icin geldiler. Biri icecek diğeri de ekmek istedi. Ben ekmek almak icin diğer tarafa gittim. İcecek alan kişi, başka başka şeyler sordu bana. Ben de telefonumu ceksin diye tezgahın uzerine bırakıyorum. Ekmeği verdim, bana tekrar soru sordu. Ben arkamı donduğum an, tezgaha uzanıp telefonu alıyor. Biz bunu kamera sisteminde goruyoruz. Ben fark etmedim. Sonucta telefonu elimize alamıyoruz. Eve gittikten sonra fark ettim. Yoksa hicbir şekilde fark etmedim. Cantama baktığımda telefonum yok. İşyerine geldim, her yere baktım. Patronuma soyledim durumu. O da sabah kameralardan baktı. O fark etti. 3 ay calışarak aldım telefonu. Borc, borc ederek." ifadelerini kullandı.
- İstanbul