MANİSA'nın Şehzadeler Gazi İlkokulu 4'uncu sınıf oğrencisi Omer Faruk Karahan (10), oğretmeninin yonlendirmesiyle katıldığı internet uzerinden yapılan 5'inci Ulusal Tales Matematik Yarışması'nda, soruların tamamına doğru yanıt vererek, Turkiye 1'incisi oldu. Karahan, matematik alanında bilim insanı olmak istiyor.
Şehzadeler ilcesinde yaşayan Muharrem- Feride Karahan ciftinin oğlu Omer Faruk Karahan, Turkiye'nin ilk ve tek matematik muzesi olan Tales Matematik Muzesi tarafından internet uzerinden yapılan 5'inci Ulusal Tales Matematik Yarışması'nda, 20 sorunun tamamına doğru cevap vererek, kendi yaş grubunda Turkiye şampiyonu oldu. Şehzadeler Gazi İlkokulu 4'uncu sınıf oğrencisi Karahan, ailesine buyuk mutluluk yaşattı.

'BİLİM ADAMI OLMAK İSTİYORUM'Okula başlamadan da matematiği sevdiğini ve dort işlem yapabildiğini anlatan Omer Faruk Karahan, "Dort yaşlarındayken anneannem bana dort işlemi yaptırıyordu. Benim icin kağıda soru yazıyordu, daha soruyu yazmadan cevabını veriyordum. Dayım ve annem de bana cok yardımcı oldu. Annem kitaplar aldı. Butun gunumu annemin kırtasiye dukkanında geciriyorum. Bazen de muşteri yoğunluğu olduğu zaman anneme yardımcı oluyorum. Bazı akıl oyunlarını da biliyorum. Cok sevincliyim. Bu şekilde birinci olacağımı duşunmemiştim. Matematik dalında bilim adamı olmak istiyorum" diye konuştu.'OĞLUMLA GURUR DUYDUM'2 cocuk annesi Feride Kayahan (33), gururlandıklarını kaydederek, "Oğlum bir yarışmaya katıldı, birincilik nasip oldu. Omer Faruk kucuk yaşlarda okumayı soktu. Okula başlamadan dort işlemi de yapıyordu. Sınıf oğretmeni Zeliha Korkmaz'ın yonlendirmesiyle de Omer Faruk bugunlere geldi. Dukkanımızda surekli test cozduk, bize ciddi anlamda başarı kattı. Allah her anne ve babaya nasip etsin. Gercekten cok guzel duygular, oğlumla gurur duydum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı