İtalya Super Kupa finalinde Juventus, Napoli'yi 2-0 mağlup etti. Juventus'un Super Kupa'yu kazandığı macta yıldız oyuncu Cristiano Ronaldo, 64. dakikada fileleri havalandırdı.
[h=3]DUNYANIN EN GOLCU OYUNCUSU OLDU[/h]Bu golle kariyerindeki 760'ıncı golunu atan Ronaldo, dunyanın en golcu oyuncusu unvanına sahip oldu.
Ronaldo'nun en yakın rakibi olarak gosterilen Lionel Messi, 719 golle 5. sırada yer alıyor.
İşte dunyanın en golcu oyuncuları;
760 - C. Ronaldo
759 - Josef Bican
757 - Pele
743 - Romario
719 - Lionel Messi
[h=3]KARİYERİNDEKİ 33. KUPAYI KAZANDI[/h]Cristiano Ronaldo, aynı zamanda kariyerinin 33. kupasını kazanmış oldu. Bu alanda da Messi'nin 34 kupası yer alıyor.
Cristiano Ronaldo, Juventus kariyerinde iki kez Serie A şampiyonluğu dışında iki kez İtalya Super Kupası'nı kazanma başarısını gosterdi.
[h=3]"11 YAŞINDA DUNYANIN EN İYİSİ OLMAYA KARAR VERDİM"[/h]Yıldız futbolcu, 3 yıl once Player's Tribune icin kaleme aldığı bir yazıda hayat hikayesinden bahsederken şu ifadelere yer vermişti:
"11 yaşında sıska bir cocuktum, herkes benimle dalga geciyordu ve benden bir şey olmayacağını duşunuyordu. 11 yaşında bir karar verdim; dunyanın en iyisi olacaktım."