Hem alıcıların hem de iş ortaklarımızın e-ticarete ilgisi giderek artıyor. Genel olarak iş ortaklarımızdan ne yaparak satışlarımızı artırabiliriz şeklinde sorular alıyoruz. Bu noktada satışları arttırmada en buyuk etkenin urunleri doğru ve eksiksiz şekilde satışa acmak olduğunu soyleyebiliriz.
Urunler satışa acarken neler yapmak gerekir?
Mağaza Yonetim panelinizde, Urun Yonetimi - Yeni Urun Ekle adımı uzerinden urun tanımlama işlemine başlayabilirsiniz. Urun Listeleme işlemi 4 adımdan oluşmaktadır: Kategori Secimi, Urun Bilgisi, Urun Ayrıntıları ve Teslimat Bilgileri.
(Yeni mağazalarımızın urun ilanı oluşturmadan once Hesabım -Teslimat Bilgileri alanında Kargo Şablonu oluşturması avantaj sağlayacaktır.)
1. Kategori Secimi: Sisteme tanımlayacağınız ana kategoriyi ve alt kategorilerini aşağıdaki sekmeleri kullanarak sectikten sonra, tanımlama işlemine devam edin. Burada urunu mutlaka doğru kategoriye tanımlamanız gerekmektedir.
2. Urun Bilgisi: Bu ekran Temel Bilgiler, Ozellik Ayarları, Satış Bilgileri ve İndirim Ayarları olmak uzere 4 bolum icerir.
Temel Bilgiler: Urun Başlığı - Alt Başlık tanımlamalarında, arama cubuğunda urun adı yazılırken kullanılan anahtar kelimeleri doğru secmek gereklidir.
Ozellikle başlıklarda, butun harfleri buyuk kullanmayın. Mağaza Urun Kodunuz, kendi sistemlerinizde kullandığınız kodlardır. Marka seceneğine urunu markasını secin, marka yoksa marka patentinizi, uzerinde markanızın olduğu urun gorselini ve markanın ekleneceği kategori ve kategori alt kırılımını, kategori yoneticisi arkadaşlarımıza iletmeniz yeterli olacaktır. Markanız tanımlandıktan sonra secimi sağlayabilirsiniz. Markanız tanımlanana kadar, marka seceneğinizi “Diğer” olarak secebilirsiniz. Urunlerin GTIN ve MPN kodlarını biliyorsanız, ilgili sekmeye bu bilgileri de yazın. ( * ) işaretli alanlar zorunlu alanlardır. Satışa acılacak urun, satıştaki diğer urunlerle aynı siparişte paketlenebilecek bir urun ise, Beraber Satışa Uygun sekmesini işaretleyin. Urun Yerli Uretim ise yine ilgili alanı işaretleyin. Varsa, Uretim Tarihi ve Son Kullanma Tarihini girin. Tanımlanan urun kac gunde gonderilecek ise sekmeden bu gun sayısını işaretleyin. 7 gun ve uzeri gun sayısında gonderim yapacaksanız, 7 Gun ve Uzeri sekmesine tıklayıp, urunu gondereceğiniz gun sayısını manuel olarak yazın. Son olarak da urun gorsellerinizi Fotoğraf Yukle sekmesine tıklayarak yukleyin.
Ozellik Ayarları: Alıcıların urunlere daha kolay ulaşması icin kategorilerde ekstra ozellik tanımlamaları bulunmaktadır. Tanımladığınız urun icin bu ek ozellikleri, ilgili ekranda secin ve 3. Aşamaya gecin.
Satış Bilgileri: Urunlerin satışının yapılacağı gunler icin Tarih Aralığı kısmından Var seceneğini işaretleyerek, takvimden ilgili tarihleri girebilirsiniz. Belirttiğiniz tarih aralığı dışında urun satışta olmayacaktır. Bu ayarı değiştirmek genelde unutulduğu icin, Yok olarak işaretlemenizi tavsiye ediyoruz. Bu şekilde, urunlerini stoğu bitene kadar yayında kalacaktır. Para Birimi secimi yaparak Fiyat sekmesineurunu satmak istediğiniz fiyatı; urune ait stok bilgisini de Stok bolumune girin.
İndirim Ayarları: Tanımlamak istediğiniz urune indirim uygulamak istiyorsanız, İndirim Ekle sekmesinden Evet butonuna tıklayın. Urunlere indirim tanımlanmalarının yapılması, urun kalite puanlarına pozitif etki yapacaktır. Ancak eklenen indirim oranları doğru ve makul baremler icermelidir. 3 farklı indirim tanımlaması yapılabilir: İndirim Fiyatı, İndirim Oranı ve İndirimli Fiyat. Burada indirim turunu girdikten sonra, ture gore indirim iceriğini de alt satırdaki sekmeye girmeniz gerekmektedir. İndirimlerin belirli tarihler arasında gecerli olmasını istiyorsanız, Gecerlilik Tarihi sekmesinden ilgili aralığı secin. Bir muşterinin bu urun icin yapabileceği alımı sınırlamak istiyorsanız, bu sınırlamayı En Fazla Satış Adeti sekmesine ekleyin. Sınırlama yapmak istemiyor, yani bir muşteri butun stoğumuzdaki urunu alabilsin istiyorsanız, bu alanı boş bırakabilirsiniz. Devam butonuna basarak diğer adıma gecebilirsiniz.
3. Urun Ayrıntıları: Urunu anlatan faydalı bilgileri burada detaylı bir şekilde yazdıktan sonra, devam butonuna tıklayarak son adıma gecin.
4. Teslimat Bilgisi: Daha once eklediğiniz kargo şablonlarından uygun olanı sectikten sonra, Kaydet butonuna basarak Manuel Urun Ekleme işlemini tamamlamış olursunuz. Şablon Sec butonuna basıp, daha once tanımlamış olduğunuz şablonu secin ve Kaydet butonuna basarak işleminizi tamamlayın.