ABD başkan adayı Joe Biden kimdir? ABD başkan adayı Joe Biden'ın eşi Jill Biden kimdir? Joe Biden'in cocukları kimlerdir? Joe Biden'in torunları kimlerdir? İşte ABD başkan adayıJoe Biden'ın ailesi..
[h=3]JOE BİDEN'IN AİLESİ KİMDİR?[/h]Joe Biden'ın aile uzerindeki vurgusu, 2020 kampanyası yolunda ilerlerken belirgindi. Demokrat başkan adayının Dr. Jill Biden ile on yıllardır suren aşk hikayesine, torunlarıyla yakın bağına ve iki cocuğunu ve ilk karısını kaybetmesinde yaşadığı trajediye odaklandı.
Eski başkan yardımcısı, en buyuk uc cocuğu olan Hunter, Beau ve Naomi Biden'ı rahmetli eşi Neilia Hunter ile paylaşıyor. Daha sonra en kucuk kızı Ashley Biden ile ikinci eşi Jill'e sahip oldu.
Naomi Biden kimdir?
Naomi, 1972'de bir araba kazasında olduğunde bir yaşındaydı. Annesi Neilia'da aynı kazada oldu.
Joseph 'Beau' Biden kimdir?
Takma adıyla tanınan Beau, Kamala Harris ile yakın calışan tanınmış bir politikacıydı.
2003 yılında, Yargıc Avukat Genel Kolordusu'nda binbaşı olarak Ordu Ulusal Muhafızları'na katıldı. Daha sonra siyasete girdi, 2007'den 2015'e kadar gorev yaptığı Delaware başsavcısı olarak secildi. 2016'da Delaware valiliğine aday olmayı planladı, ancak 2015'te beyin kanseriyle savaştıktan sonra vefat etti.
Jill, 2020 Demokratik Ulusal Kongre konuşmasında, "Oğlumuz Beau kanserden oldukten sonra, bir daha gulumseyip sevinmeyeceğimi merak ettim. Yazdı ama benim icin sıcaklık kalmadı," dedi. "Beau'nun cenazesinden dort gun sonra, Joe'nun tıraş olup takımını giydiğini gordum. Onu aynada celik yaptı, nefes aldığını, omuzlarını geriye koyduğunu ve oğlumuzun olmadığı bir dunyaya yuruduğunu gordum." dedi.
Karısı Hallie Olivere ve iki cocuğu Natalie Biden ve Robert Hunter Biden II tarafından hayatta kaldı.
Robert Hunter Biden kimdir?
Genellikle ikinci adıyla anılan Hunter, şu anda bir avukat olarak calışıyor ve risk sermayesi şirketi Eudora Global'in kurucusudur.
Ashley Blazer Biden kimdir?
Biden'ın en kucuğu, Tulane Universitesi'nden mezun oldu ve daha sonra ceza adaleti reformu odaklı kar amacı gutmeyen bir kuruluş olan Delaware Adalet Merkezi'nin yonetici muduru oldu . Ayrıca Delaware'de 15 yıl sosyal hizmet uzmanı olarak calıştı .
Halen plastik cerrah Howard Kerin ile evli.
Naomi Biden kimdir?
Naomi, Hunter'ın 26 yaşındaki kızı ve ilk eşi ve Kathleen Biden'dır. Adını, Başkan Yardımcısı Biden'ın 1972'de olen kızının ardından aldı. İcten bir twe'deve eski Başkan Yardımcısı'na "Her gun torunun olmaktan gurur duyuyorum" dedi.
Finnegan Biden kimdir?
Naomi Biden'in kucuk kız kardeşi Finnegan, cumhurbaşkanı adayı buyukbabasıyla birlikte kampanya yolunda goruldu. Naomi gibi, o da gec bir akrabasının adını aldı.
Maisy Biden kimdir?
Maisy, Hunter ve Kathleen Biden'ın cocuklarının en kucuğudur.
Natalie Biden kimdir?
Natalie, Hallie'nin ve Beau Biden'in 16 yaşındaki kızı.
Robert "Avcı" Biden II
Beau ve Hallie Biden'in 2006 doğumlu ikinci cocuğuna amcasının adı verildi. 14 yaşındaki kız kardeşi ve kuzenlerine, 2020 Demokratik Ulusal Kongresi'nde bağlılık yeminini okurken katıldı.
Bebek Biden 2018
Hunter, isimsiz kalan ve 2018'de doğan bir cocuğu Arkansas'tan Lunden Alexis Roberts ile paylaştı. Biden başlangıcta bir mahkemede baba olduğunu reddetse de, babalık davasındaki bir yargıc , cocuğun "biyolojik ve yasal babası" olduğuna karar verdi .