Emniyet Genel Muduru Mehmet Aktaş, 2021-2030 Karayolu Trafik Guvenliği Stratejisi Belgesi ve Eylem Planı tanıtım toplantısının 2 Şubat'ta yapılacağını bildirdi.
Emniyet Genel Mudurluğunden yapılan acıklamaya gore, Genel Mudur Mehmet Aktaş başkanlığında Genişletilmiş Koordinasyon Toplantısı duzenlendi. Toplantıya genel mudur yardımcıları ve başkanlar katılırken, daire başkanları, il emniyet mudurleri ile Polis Moral Eğitim Merkezi mudurleri ise video konferans yontemiyle bağlandı.

Toplantıda PKK teror orgutu ile mucadeleyi ele alan Aktaş, "Mucadelemizi 2020 yılında olduğu gibi bu yıl da kararlılıkla en ust seviyede yurutmeye devam edeceğiz. Jandarma ile birlikte 2020 yılı Yıldırım Operasyonlarını tamamladık. 2021itibarıyla da Eren Operasyonları başladı. Allah tum arkadaşlarımıza kuvvet versin, başarılar nasip etsin." ifadelerini kullandı.
Orgute katılım sayısının onemli olcude azaldığını vurgulayan Aktaş, "Sayın Bakanımızın da ifade ettiği gibi oldukca az bir rakamla 2020'yi kapatmış olduk. Bu rakam 1984'te PKK'nın teror eylemlerine başladığı yıldaki katılımının altında bir rakamdır. Bu bizim terorle mucadelede geldiğimiz cok onemli bir noktadır." değerlendirmesinde bulundu.
İkna calışmalarında gecen yıl alınan sonuclara değinerek, calışmaların buyuk bir gayretle devam ettirilmesi gerektiğini dile getiren Aktaş, "Diyarbakır Anneleri'nin sayısı 192'ye ulaştı. Ailelerden 22'sinin yakınları ikna calışmaları sonucu ailesine kavuştu." bilgisini verdi.
Mardin'de cok sayıda teroristin muhimmatlarıyla yakalandığını kaydeden Aktaş, "Orgutun olası provokatif eylemlerine karşı hassasiyetimizi koruyalım." uyarısında bulundu.
Tum teror orgutleriyle mucadelenin onemine dikkat ceken Aktaş, "FETO ile ilgili olarak 62 ili kapsayan başarılı bir operasyon yapıldı. Aynı şekilde calışmalarımızı surdureceğiz. Ben butun arkadaşlarımızı tebrik ediyorum, gercekten cok guzel sonuclar cıkardılar." dedi.
"Elektronik Kelepce İzleme Merkezi kurduk"
Kadınlara yonelik şiddet ve cinayetlere de değinen Emniyet Genel Muduru Mehmet Aktaş, şunları kaydetti:
"Kadın cinayetlerinde gecen yıla oranla azalış oldu. KADES uygulamasına ciddi bir katılım sağlandı. Sahada alınan onlemler dışında elektronik kelepce uygulamasının sayısını arttıracağız. Elektronik kelepce izleme merkezini kurduk. İnşallah yakında uygulamaya gecireceğiz."
Kacakcılık ve Organize Suclarla Mucadele Daire Başkanlığı ve Trafik Başkanlığının calışmalarına dikkati ceken Aktaş, "Kacakcılık ve Organize Suclarla Mucadele Daire Başkanlığımız koordinesinde akaryakıt uzerinden yapılan vergi kacakcılığına yonelik operasyon yapıldı. KOM Başkanımızın şahsında butun sahada bulunan arkadaşlarımıza teşekkur ediyorum." ifadelerini kullandı.
"Trafik guvenliğinde cok iyi rakamlara ulaştık"
Trafik guvenliğine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Aktaş, sozlerini şoyle surdurdu:
"Mevsim dolayısıyla yağışlar başladı. Gecen yıl aldığımız onlemler sayesinde trafik guvenliğiyle ilgili cok iyi rakamlara ulaştık. Yine Trafik Başkanımızın şahsında butun arkadaşlarımıza şukranlarımı sunuyorum. Gercekten yuzumuzu ağartacak bir seviyeyi yakaladık. İnşallah bu sizlerin gayreti ile devam edecek. ?2021-2030 Karayolu Trafik Guvenliği Stratejisi Belgesi ve Eylem Planımızın lansmanını da 2 Şubat'ta Sayın Cumhurbaşkanımızın da teşrifleriyle gercekleştireceğiz inşallah. Yeni bir sayfayı acmış olacağız. Koyduğumuz seviyeleri yakalama noktasında aynı hızla, aynı azimle calışmaya devam edeceğiz."
Aktaş, uyuşturucu ile mucadelede de rakamların iyi olduğunu hatırlatarak, "Yine arkadaşlarımız cok buyuk bir gayret ortaya koyuyorlar. Narkotik Başkanımızın şahsında butun ekibe canı gonulden teşekkur ediyoruz. Burada 'En İyi Narkotik Polis Anne' projesinin de etkinliklerinin arttırılması, yaygınlaştırılması calışmalarını arttıralım." cağrısında bulundu.
Toplantının sonunda Aktaş, 1. sınıf emniyet mudurluğune terfi eden personeli tebrik ederek, ulkenin her alanında ozveriyle gorev yapan emniyet personeline il emniyet mudurlerinin şahsında başarılar diledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Hamdi Celikbaş