Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, yuz yuze eğitimin yeniden başlamasına ilişkin onemli acıklamalarda bulundu. Yuz yuze eğitimin yeniden başlamasına ilişkin, "15 Şubat'ta okulları acmakla ilgili zaten bir ilke kararı aldık" dedi. Bu acıklama sonrasında "Yuz yuz eğitim ne zaman başlıyor 2021? MEB ilke kararı ne demek? Hangi sınıflar kademeli olarak acılacak?" merak edilmeye başladı. İşte yuz yuze eğitimin detayları..
[h=3]OKULLAR NE ZAMAN ACILACAK 2021?[/h]25 Ocak 2021 Pazartesi gunu başlayacak yarıyıl tatil suresine ikinci donemdeki bir haftalık ara tatil suresi de eklenecek. 2020-2021 eğitim oğretim yılının ikinci donemi 15 Şubat 2021 Pazartesi gunu başlayacak.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, yuz yuze eğitimin yeniden başlamasına ilişkin, "15 Şubat'ta okulları acmakla ilgili zaten bir ilke kararı aldık. Bunun ne şekilde olacağına dair de gecmişten gelen deneyimlerimiz de var. İki gun iki gun bolmek gibi ya da belli sınıf seviyelerinde kademeli olarak acmak gibi. Cok farklı senaryolarımız, uyguladıklarımız ve uygulamadıklarımız var." dedi.
Oğretmen ve oğrencilerin sağlığını riske atmadan bir tablo ortaya koyduklarını dile getiren Selcuk, eğitimin nerede başlayacağı nerede duracağına dair kararları alacaklarını soyledi. Selcuk, 15 Şubat'la alakalı olarak hangi sınıfların ne şekilde acılacağına dair soz konusu tarihten 2 hafta once net bir tablonun karşılarına cıkacağını kaydetti.
Hangi sınıflar kademeli olarak acılacak?
"Bizim hala gorduğumuz tablo şu; hic acılmayan sınıflarımız vardı. Bu sınıflar 7 ve 10. sınıflarla ilgili... Bunları aslında oncelikli olarak dikkat alanımızda tutuyoruz. Kucuk yaşları dikkat alanımızda tutuyoruz. Meslek liselilerin ozellikle stajlarını ve uygulamalarını dikkat alanında tutuyoruz. Sınav grubunda olan cocuklarımız da var, oğretmenleriyle yuz yuze calışmak istiyorlar. Kısa sureli de olsa. Onlarla ilgili birtakım senaryolarımız var. Salgının seyrine bağlı olarak Bilim Kurulu'yla yapacağımız goruşmelere bağlı olarak da bunlardan hangisinin hayata gececeğini de yaklaşık 10 gun once paylaşmış oluruz" acıklamasında bulundu.
İlke kararı ne demek?
İlke kelimesi dilimizde sıklıkla karşımıza cıkan sozcukler arasındadır. TDK'ye gore ilke kelimesi ise şu anlama gelmektedir:
- Temel duşunce, temel inanc, umde, prensip
- Temel bilgi
- Oge, unsur
- Davranış kuralı
- Her turlu tartışmanın dışında sayılan oncul, mebde, umde, prensip