Galatasaray Teknik Direktoru Fatih Terim, deplasmanda da kazanma alışkanlığı edinmeleri halinde sahalarında aldıkları farklı galibiyetlerin daha da anlamlı olacağını soyledi.
Tecrubeli teknik adam, Super Lig'in 20. haftasında Turk Telekom Stadı'nda Yukatel Denizlispor'u 6-1 yendikleri macın ardından basın toplantısında yaptığı acıklamada, takım olarak iyi oynadıklarını belirterek, "Deplasmanda da kazanma alışkanlığına donduğumuz anda buradaki farklı galibiyetlerin ve farklı sonucların daha da fazla anlamı olacaktır." dedi.

İyi bir futbol sergilediklerini aktaran Fatih Terim, "Bol pozisyonlu, bol gollu bir mac oldu. Cok fazla teknik analiz yapmak istemiyorum. Farklı galibiyetlerden sonra konuşmak kolaydır. Denizlispor bircok problemle uğraşıyor. Oynamaya da calışıyorlar. Boyle sonuclar herkes icin olabilir." ifadelerini kullandı.
Sakatlıklar, kart cezaları ve koronavirus vakaları nedeniyle tam takım halinde calışamadıklarını aktaran Terim, "İnşallah tam takım bir arada olabiliriz. Feghouli, sakatlığından dolayı 4 mac olmaması nedeniyle fizik acısından ideal değil. Babel, 52 gun sonra yeni yeni oynuyor. Bazı oyuncularımızın durumları eşit seviyeye gelirse daha iyi olacağız. Oyuncularımı kutluyorum. Muslera'nın donuşunu sevincle karşılıyorum. Kendisi bizim icin onemli. Kalede olması, takımla olması cok hoş bir şey. O bize guc veriyor. Butun takımı tebrik ediyorum. Guzel bir geceydi. Zaten 3-4 gunde bir mac oynuyoruz. Hic kimse icin kolay değil. Kaybedilen puanların değerini de biliyoruz. Elimizden gelenin fazlasını yapmaya calışacağız." diye konuştu.
Fatih Terim, yaklaşık 7 ay sonra sahalara donen Fernando Muslera ile ilgili şunları kaydetti:
"Muslera, kolay bir surec gecirmedi. Ayağı kırıldıktan sonra bir de annesini kaybetti. Bu kolay değildi ama bunların hepsinin ustesinden geldi. Burası da onun bir ailesi. En buyuk ozelliğimiz, ihtiyacı olan kim olursa olsun onları sevgiyle tedavi etmek. Gerek bizler gerek arkadaşları gerekse kaleci departmanı, ona bu yaşadıklarını hissettirmemeye calıştık. Takım da boyle olunuyor. Muslera bizim icin sadece bir kaleci değil, daha fazla anlam ifade eden bir oyuncu. Yaklaşık 10 yıl once gelişini biz istedik. Bu 10 senede Galatasaray'a cok onemli hizmetler yaptı. İnşallah daha uzun yıllar burada oynayacaktır."
"Arda'nın Galatasaray'ın geleceğinde teknik olarak bir yeri olacaktır"
Arda'nın mac oncesi kaptanlık pazubendini Muslera'ya vermesini değerlendiren Fatih Terim, şoyle konuştu:
"Arda boyle bir karaktere sahip. Onun icin de cok seviliyor. Benim haberim yoktu. Soyunma odasında boyle bir jest yapmış. Bana soylediklerinde cok mutlu oldum. Arda'ya da yakışan budur. O, buyudukce kuculmeyi bilen bir oyuncumuz. İceride veya dışarıda Arda bizim icin Muslera gibi cok şey ifade ediyor. Kendi ocağından yetişmiş, Galatasaray'ı iyi bilen, guvendiğim bir futbolcu. Muhakkak Galatasaray'ın geleceğinde teknik olarak bir yeri olacaktır. O kadar ona inanıyor ve guveniyorum."
"Bağış kampanyası mı, kim başlattı. Haberim yok"
Galatasaray Teknik Direktoru Terim, kulup başkanı Mustafa Cengiz'in acıkladığı bağış kampanyasından haberinin olmadığını soyledi.
Terim, Cengiz'in mactan once acıkladığı kampanyayla ilgili bir soru uzerine şaşırarak, "Bağış kampanyası mı, kim başlattı?" diye sordu. "Başkan Mustafa Cengiz başlattı." denmesi uzerine Terim, "Haberim yok. Haberim olmadığı şey hakkında yorum yapmayayım. İlk defa duyuyorum." diye konuştu.
"Omar ve ailesi, buyuk Galatasaray ailesinin ne olduğunu da gordu"
Fatih Terim, yılbaşı gecesi yaşadığı havai fişek kazası nedeniyle tedavi goren Omar Elabdellaoui'nin Galatasaray ailesini bu surecte gorduğunu belirtti.
Elabdellaoui'nin Norvec Milli Takımı ve Galatasaray icin onemine değinen Terim, şoyle devam etti:
"Omar, ailesi ve cocuklarını sevindirmek icin bir eylemde bulundu ve bir kaza gecirdi. İlk andan itibaren hepimiz yanındaydık. Nasıl Muslera'nın yanındaysak hepimiz Omar'ın da yanına koştuk. Cok zor bir sureci insanlar ancak sevdikleriyle atlatabilir. Bir saniye bizden birinin olmadığı bir anı olmadı. Hepimiz sırayla veya hep birlikte orada olduk. Doktorlarımıza ve hastanemize cok teşekkur ederiz. Onlar da seferber oldular. Her turlu kontrolu veya yapabileceklerini fazlasıyla yaptılar. Omar ve ailesi, buyuk Galatasaray ailesinin ne olduğunu da gordu. Omar, Muslera gibi ailemizin bir parcası. Bugun de hayatımda gorduğum en anlamlı sahnelerden bir tanesiydi. Biz antrenmandayken aniden kardeşiyle birlikte iceri girdi. Butun takım birden bire spontane bir şekilde alkış reaksiyonu gosterdi. Hepimiz cok ictendik. Kucaklaşmalar başladı. Birkac kelime soylemek istedi ama soyleyemedi. Antrenman devam ederken biraz konuştuk. Gayet iyi. Yuzu gayet iyiye gidiyor. İnşallah en kısa zamanda da futbola doner. Hırslı ve inanclı bir oyuncumuz. Ne olursa olsun yalnız olmadığını hissettirdik. İnşallah umduğu gibi olur. Futbola doneceğine inanıyorum. Diyelim ki olmadı, o zaman da Allah ailesine bağışladı diyerek şukretmek lazım."
"Transfer olmazsa dunyanın sonu değil"
Tecrubeli teknik adam, transfer doneminin kapanmasına 10 gun kaldığını ve kadroyu guclendirmek icin ellerinden geleni yapacaklarını soyledi.
Fatih Terim, "Daha 10 gunumuz var. Yapabileceğimizin en iyisini yapacağız. Olması icin liste de verdik, isimleri de saydık. Olmadığı zaman da oturup ağlayacak halimiz yok. 'Kalan sağlar bizimdir.' deyip şimdiye kadar nasıl oynadıysak, 'Transfer olmadı vay.' diyecek bir adam değilim. Daha once demedim, bundan sonra da demem. Olursa cok iyi olur olmazsa dunyanın sonu değil." şeklinde goruş belirtti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Emrah Oktay