Turk Kızılay, Turkiye'nin Prizren Başkonsolosluğu ve Kosova Kızılhacı iş birliğinde, Kosova'nın guneybatısındaki Prizren'de ihtiyac sahibi ailelere insani yardım dağıtımına başladı.
Prizren'deki yardım dağıtımına Turk Kızılay Yonetim Kurulu Uyesi Ercan Tan, Turkiye'nin Prizren Başkonsolosluğu Muavini Cenk Şen ve Kosova Kızılhacı Prizren Şube Başkanı Buyar Mufti katıldı.

Yardım dağıtımının ardından gazetecilere acıklamada bulunan Tan, Turk Kızılay olarak dunyanın bircok ulkesine olduğu gibi Kosova'nın da her zaman yanında olmaya calıştıklarını soyledi.
Kosova'ya yaklaşık 33 bin giysi ve 33 tekerlekli sandalye ile geldiklerini belirten Tan, "Yıl icinde değişik şekillerde Kızılay olarak burada destek oluyoruz. Bu sefer de yaklaşık 1 milyon TL'ye yakın bir bağış ile geldik. Turk halkının bize verdiği emanetleri buradaki kardeşlerimize ulaştırarak onlara bir nebze yardımcı olmaya calışıyoruz." ifadelerini kullandı.
Kosova'ya başka hicbir yardım kuruluşunun Turk Kızılay kadar yardım etmediğinin altını cizen Kosova Kızılhacı Prizren Şube Başkanı Mufti ise "Turk milletine ve Turk hayırsever insanlara cok teşekkur ederiz. Yılda 3-4 defa bize yardım gonderiyor, bizim millete yardımda bulunuyor." şeklinde konuştu.
Turk Kızılay, Kosova'nın farklı şehirlerinde yardım dağıtımlarına devam edecek.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Eren Beksac