Koronavirus salgınının başlamasından bu yana yaklaşık bir yıldır devam eden uzaktan eğitimin ne zaman son bulacağı ve oğrencilerin ne zaman yeniden yuz yuze eğitime geciş yapacağı en buyuk gundem maddelerinden biri. Milli Eğitim Bakanlığı da yeni eğitim oğretim donemine yonelik calışmalarında en onemli gundem maddesi olarak bu başlık uzerinde yoğunlaşmış durumda.
Bugun Bakan Selcuk'tan gelen yeni acıklama ise okulların '15 Şubat'ta, mumkun olan en yuksek kapasite ile' acılacağı yonunde oldu. Her ne kadar 15 Şubat icin 'planlanan' tarih vurgusu yapılsa da, şu an icin bu tarihe kesin gozuyle bakılıyor. Kesin tarihin ve okulların acılmasına yonelik kesin kararların ise 8 Şubat sonrası acıklanacağı bilgisi paylaşıldı.
[h=2]Oncelik 8. ve 12. sınıflarda olacak:[/h]

Eğitimde yarıyıl tatili 25 Ocak'ta başlayacak. Tatilin ardından yeni donem ile birlikte yuz yuze eğitime gecilmesi konusunda yapılan calışmalar ise MEB kaynaklarına gore iki farklı senaryo uzerine yoğunlaşmış durumda. Bu senaryolardan ilkine gore Haziran’da LGS ve YKS’ye girecek 8. ve 12. sınıf oğrencileri yuz yuze eğitimde oncelikli olacak.
Tum oğrencilerin yuz yuze eğitime geciş yapması durumunda yaşanacak yoğunluğun salgının gidişatını kotu etkilemesi ihtimali sebebiyle yetkililer, ilk etapta yalnızca 8. ve 12. sınıfların yuz yuze eğitime başlamasından yana.
Bir diğer senaryo ise uzaktan eğitime gecildiğinden bu yana hic yuz yuze eğitim icin okula gidememiş sınıflara oncelik verilmesi yonunde. Bu şekilde, 8. ve 12. sınıflar dışında kalanlar icin kademeli olarak yuz yuze eğitime gecilmesi planlanıyor. MEB yetkilileri konuyla ilgili olarak 'Uzaktan eğitim surecinde hic okul yuzu gormemiş cocuklar var. Onlara oncelik verip, ilk aşamada onların yuz yuze eğitime alınmasını sağlayabiliriz' şeklinde acıklama yaptı.
[h=2]Bazı sınıflarda mufredat esnetilebilir:[/h]

MEB'in bir diğer gundemi ise uzaktan eğitimle gecilen ilk donemin, ozellikle pratik eğitim gerektiren mesleki ve teknik lise oğrencileri icin kayıp donem olmaması adına telafi eğitimi yapılması ihtimali. Aynı zamanda 15 Şubat'ta yuz yuze eğitime gecilmesi durumunda bazı okullarda ve sınıflarda mufredatın esnetilebileceği de gelen bilgiler arasında.