Van'ın Erciş ilcesinde, hamile kadına ulaşmaya calışan sağlık ekibi, ambulansın kara batması sonucu ilerleyememesi uzerine yuruyerek ulaştıkları hastanın doğumunu evinde gercekleştirmesini sağladı.
İlceye 20 kilometre mesafedeki Salihiye Mahallesi'nde doğum sancıları başlayan 22 yaşındaki Sibel Odul'un yakınları, 112 Acil Sağlık Hizmetlerini yardım istedi.

Hastayı almaya giden ambulans mahalleye 17 kilometre uzaklıkta tipi nedeniyle kara saplandı.
Hastanın durumunun acil olması nedeniyle sağlık gorevlileri, gerekli malzemeleri yanlarına alarak, karda guclukle yuruyerek eve ulaşmaya calıştı. Yaklaşık 3 kilometre yuruyen ekip, Odul'un evde doğum yapmasını sağladı.
Bolgeye yonlendirilen Erciş Belediyesi karla mucadele ekipleri, ambulansı bulunduğu yerden cıkardı.
Ambulans ile evinden alınan Sibel Odul ve bebeği, Erciş Şehit Rıdvan Cevik Devlet hastanesinde tedavi altına alındı.
Bebeğe operatorun ismini verdiler
Odul ailesi sağlıklı şekilde dunyaya gelen bebeklerine karla mucadele calışması yuruten iş makinesi operatoru Erkan Gormuş'un ismini verdi.
Gormuş, AA muhabirine yaptığı acıklamada, kar ve tipiye rağmen yolu acmak icin yoğun calışma yuruttuklerini soyledi.
Zorlu bir calışmanın ardından ambulansa ulaştıklarını belirten Gormuş, şunları kaydetti:
"Ambulansın zinciri kırılmıştı ve kara saplanmıştı. Hastanın da durumu acil olunca sağlık gorevlileri ambulansın cıkmasını ve bizleri beklemeden yaya olarak 3 kilometre yuruyerek hastanın evine ulaştılar. Bizde ambulansı bulunduğu yerden cıkararak 7 saatlik bir calışmanın ardından mahalleye ulaştık. Anne sağlık ekiplerinin yardımıyla nur topu gibi bir bebek dunyaya getirdi. Ailede bebeğe benim ismimi vererek beni onurlandırdılar, kendilerine teşekkur ediyorum."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Necmettin Karaca