BOLU'da, iş insanı Abdullah Uzun, donmak uzereyken bulduğu yavru kopeği işyerine goturup 7 saat sac kurutma makinesiyle ısıttıktan sonra serum yiyecek verdi. Hayata donen kopeğe 'Ayaz' ismini veren ve bakımını ustlenen Uzun'un davranışı hayvanseverler tarafından takdir gordu.
Bolu'da iş insan Abdullah Uzun, Organize Sanayi Bolgesi'nde kendisine ait kereste fabrikasındaki işine gittiği sırada donmak uzere olan bir yavru kopek buldu. Uzun, kopeği iş yerinin icine sokarak, veteriner hekimin tavsiyesi uzerine 7 saat boyunca sac kurutma makinesiyle ısıttı. Isındıktan sonra kendine gelen kopeği şırınga ile besleyen Abdullah Uzun, ona 'Ayaz' ismini vererek bakımını ustlendi. Uzun'un davranışı hayvanseverler tarafından takdir gordu.İnsanların ozellikle soğuk havalarda sokak hayvanlarına karşı daha duyarlı olması gerektiğini belirten Abdullah Uzun, "Dun cok soğuktu. Turkiye'de en soğuk il Bolu'ydu. Dun sabah 08.00 sıralarında iş yerime gittiğim sırada bir yavru kopek sesi duydum. Tel orgulerin dışında bir yerde bir yavru kopeği donmuş vaziyette buldum. Sonra onu aldık oradan. Ofise cıkardık. Ofiste sac kurutma makinesiyle yavaş yavaş kuruttuk. Ayakları ve kuyruk bolgesi donmuştu. 6-7 saat sac kurutma makinesinin ısısıyla hayvan ısındı. Kendine geldi. Daha sonra da şırınga ile su ve sut verdik. Bu gece de iyi. Yavaş yavaş havlamaya başladı. Bugun de veteriner desteğiyle serum ve vitamin aldı. Havalar soğuk, butun insanlarımız duyarlı olsun. Evlerine iş yerlerine giderken insanlar da bir etraflarına baksın. Cunku onlar da can neticede. İmkanı olan barınma, imkanı olan gıda, imkanı olan da su ihtiyacını sağlasın. Ben kopeği sahiplendim. Kopeğin adını da 'Ayaz' koydum. İnşallah 'Ayaz'ı kendimiz besleyeceğiz." dedi.