Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Selcuk Ozdağ'a Cuma gunu evinin onunde duzenlenen saldırının ardından, partisinin il başkanlarını Ankara'da topladı.
Davutoğlu, il başkanlarına hitaben yaptığı konuşmada, olaydan sonra kamuoyuna acıklama yapmamakla eleştirdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan, "Kimdir bu saldırganların arkasındakiler?" sorusuna yanıt istedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahceli'nin, Karar gazetesi yazarlarını hedef aldığını ve Selcuk Ozdağ'a duzenlenen saldırıyla ilgili soruşturmayı yuruten savcının bazı MHP'liler tarafından tehdit edildiğini soyleyen Davutoğlu, Adalet ve İcişleri Bakanlarını goreve cağırdı.
[h=3]'Ankara sokağından siz sorumlusunuz'[/h]Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ozdağ'a yonelik saldırının uzerinden 5 gun gecmesine karşın hicbir acıklama yapmadığını belirten Davutoğlu, sozlerini şoyle surdurdu:
"Ankara sokağından siz sorumlusunuz. Hesap sorması gereken sizsiniz, hesap vermesi gereken de sizsiniz. Şimdi hesap sorulması gereken iki kişi soyleyeceğim size. Sayın İcişleri Bakanı'nı bir cağırın. Deyin ki hangi bilgiyle Selcuk Ozdağ'a yapılan saldırının bireysel tepki olduğunu soyledin? 'Şu bilgileri ver de ben de paylaşayım kamuoyuyla' deyin.
"Ben Sayın İcişleri Bakanı'nı da muhatap almam, Cumhurbaşkanı'na soruyorum. Net cevap istiyorum. Bu bireysel bir tepki midir, mazur mu gorulmelidir? Yoksa organize senkronize bir teror faaliyeti midir? Ben size soyleyeyim kanaatimi, milletin de kanaati budur, bu organize ve senkronize bir teror faaliyetidir. Bir gazeteci ile siyasetci yayınladıkları roportaj dolayısıyla aynı gun 2 saat arayla saldırıya uğramışsa buna organize suc denir. Orhan (Uğuroğlu) Beyi ifade icin 7-8 saat bekletirken, ona saldıranları 4 saatte bırakıyorlar. Kimdir bunların arkasındakiler?"
[h=3]Ozdağ'ı ziyaret ettiler[/h]Toplantının ardından Gelecek Partisi İl Başkanları, saldırıda yaralanan Selcuk Ozdağ'a gecmiş olsun ziyaretinde bulundu.
İl başkanları ziyaret oncesinde, Selcuk Ozdağ'ın evinin onunde, Ozdağ ile gazeteciler Orhan Uğuroğlu ve Afşin Hatipoğlu'na duzenlenen saldırıları kınayan bir acıklama yaptı.
Gelecek Partisi İl Başkanları, bazı siyasi liderlerin saldırıya "tepkisiz" kalmasını eleştirerek, bu durumun "ceteler ve mafyaya guc verdiğini" ifade etti.
Ankara İl Başkanı Gulnur Hayran tarafından il başkanları adına yapılan acıklamada, Ozdağ'a saldıranların yakalanmasının sevindirici olmakla beraber, "birilerinin" kışkırtıcı soylem ve tehditlerinin "kabul edilemez" olduğu vurgulandı.
Acıklamada şu goruşlere yer verildi:
"Dikkat ceken ve bize kaygı veren bir başka durum ise bazı siyasi parti liderlerinin bu alcak saldırıyı gormemesidir. Hoş goru ve onay anlamı taşıyan bu tepkisizlik, ceteler ve mafyalara guc verdiği gibi vatandaşı da tedirgin etmektedir. Bu organize saldırıyı en iyi ozetleyen partimizin Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu olmuştur: Bu bir terordur. ve teror Ankara'ya inmiştir."