Gonenc Gurkaynak 2018 yılı vergi rekortmenleri listesine 9. sıradan giriş yaparak dikkatleri uzerine cekti. Hukuk danışmanlığı ve temsil faaliyetleri alanında hizmet veren avukat Gurkaynak ardından sosyal medya hesaplarından acıklamalarda bulundu. Peki, vergi rekortmeni avukat Gonenc Gurkaynak kimdir?
[h=3]GONENC GURKAYNAK KİMDİR?[/h]Gonenc Gurkaynak, 1976 yılında Ankara'da dunyaya geldi. Bugun 55 hukukcunun İstanbul'da beraber calıştıkları ELİG Lokmanhekim Gurkaynak Ortak Avukat Burosu'nun kurucu ortağıdır ve halen orada yuruttuğu avukatlık faaliyetinin yanı sıra Bilkent Universitesi Hukuk Fakultesi'nde oğretim gorevlisidir.
Ankara Universitesi Hukuk Fakultesi'nde lisans oğrenimini dereceyle tamamladıktan sonra 1998 senesinde İstanbul Barosu mensubu olarak İstanbul'da avukatlığa başlamış, ardından Harvard Universitesi Hukuk Fakultesi'nde (Harvard Law School) bir yandan hukuk yuksek lisans derecesini almış bir yandan da asistan olarak akademik calışmalarını yurutmuştur. New York Barosu'na kabul edilmesini takiben New York'ta avukatlık mesleğini icra eden Gurkaynak'ın 2001 yılında "Hukuk ve Ekonomi (Law & Economics)" disiplinini Turkiye'de takdim ettiği ilk kitabı Turk Rekabet Kurumu yayını olarak bu esnada yayınlanmıştır.
2004 senesinde avukat olarak İngiltere ve Galler Barosu'na kabul edilip Solicitor unvanı alan Gurkaynak Bruksel'de avukatlık mesleğini icra ettiği yılların ardından 2005 senesinden itibaren Turkiye'de avukatlığa ve akademisyenliğe devam etmiştir. Gonenc Gurkaynak, Boğazici Universitesi Ekonomi Bolumu'nde, Sabancı Universitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakultesi'nde, Yeditepe Universitesi Hukuk Fakultesi'nde ve İstanbul Bilgi Universitesi Hukuk Fakultesi'nde donem donem lisans ve lisans ustu duzeyinde farklı dersler acıp yurutmuş ve bu surenin tamamında her donem Bilkent Universitesi Hukuk Fakultesi'nde daimi olarak oğretim gorevlisi vazifesi ustlenerek lisans ve lisans ustu duzeyde dersler vermiştir.
Biri Turkce biri İngilizce iki yayınlanmış kitabının yanı sıra, ozellikle "rekabet hukuku", "internet hukuku", "yolsuzlukla mucadele mevzuatı ve politikaları", "hukuk ve ekonomi", "ifade ozgurluğu" ve "kamu hukukunun ekonomi politiği" alanlarında uluslararası ve ulusal mecralarda 100'u aşkın akademik calışma yayınlamış ve 200'u aşkın uluslararası ve ulusal akademik konferansta yurt icinde ve yurt dışında bu konularda konuşmacı olmuştur.