CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Muğla'nın Fethiye ilcesinde yaptırılan Uğur Mumcu anıtının acılışına katıldı.
Tuzla Mahallesi Cahit Gunduz Caddesi'nde, Uğur Mumcu Parkı'nda duzenlenen torende konuşan Akın, araştırmacı gazetecilik denilince akla Uğur Mumcu'nun geldiğini belirtti.

Uğur Mumcu'nun bir kişiye yapılan haksızlığın tum topluma yapıldığına inanan bir yazar oluğunu ifade eden Akın, "Bir gazeteci sadece ve sadece halkın bilgilenme hakkı icin gercekleri halkla paylaşan kişidir. Uğur Mumcu da yılmadan, usanmadan oğrendiklerini, bilgileri ve doğruları halka anlatmak icin mucadele etti." dedi.
Demokrasinin onemine işaret eden Akın, "1990'lı yıllarda pek cok aydınımızı hain pusularda katlettiler. Bu cinayetlerin asıl amacı ise Turkiye'nin ozgurluk ve demokrasi mucadelesini onlemek ve laik yapısına darbe vurmaktı." diye konuştu.
Akın, Uğur Mumcu'nun emperyalistlerin planlarını gozler onune serdiğini, bunları acık acık herkesin anlayacağı dilde yazdığını vurguladı.
Mumcu'nun, vurulacağını bilmesine ve tehdit edilmesine rağmen bunları umursamadığını belirten Akın, şunları kaydetti:
"Kokmuyordu. 'Her parcamdan benim gibileri, beni aşacaklar doğacaktır' dermiş. Bu, inandığı yoldan donmediğinin en buyuk gostergesi. Uğur Mumcu'ya yapılan haince, alcakca saldırının niye yapıldığının, niye unutulmaması gerektiğinin gostergesi olmak icin buradayız. Unutturmamak ve unutmamak icin buradayız. Bu heykelle Uğur Mumcu burada da yaşayacak. Uğur Mumcu'yu saygı, sevgi ve minnetle anıyorum."
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise anıtı Uğur Mumcu'yu unutturmamak adına yaptırdıklarını dile getirdi.
Konuşmaların ardından, Uğur Mumcu anıtının acılışı yapıldı. Torene katılanlar, Mumcu'nun heykelinin bulunduğu anıta karanfil bıraktı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ali Rıza Akkır