KADIKOY'de bakıcılık yaptığı F.K. isimli yaşlı kadına sozlu ve fiziki saldırılarda bulunduğu iddia edilen Ozbekistan uyruklu şupheli Rano R., emniyet ifadesinde olay gunu alkollu olduğunu, yaşlı kadınla şakalaştığını ve pişman olduğunu soyledi. Cıkarıldığı adli makamlarca Rano R., hakkında "Basit yaralama" sucundan ev hapsi şeklindeki adli kontrol tedbiri uygulandı.Emniyette ifade veren şupheli Rano R., 2020 yılının Ağustos ayında Turkiye'ye giriş yaptığını, ikamet icin yaptığı iznin henuz sonuclanmadığını ve iyi derecede Turkce bildiğini soyledi. Rano R., gectiğimiz Aralık ayında F.K. isimli yaşlı kadına bakıcılık yapmaya başladığını belirterek, "Bu adreste yatılı olarak kalıyordum. F.K.'ya bakıcılık yaptığım surede ona hic kotu davranmadım. F.K. bazen bana şaka amaclı kotu konuşurdu, bazen bana eline gecirdiği eşyaları fırlatırdı. Bazen de bana bastonuyla vururdu. İstediklerini yapardım ve yaşlı olduğundan dolayı tepki gostermezdim" dedi.
Rano R., emniyet ifadesini şu şekilde surdurdu:

"F.K.'nin ablası A.K. her gun F.K. ile goruşur, benim ona iyi bakıp bakmadığımı sorardı. F.K. da bazen 'Bana iyi bakıyor' bazen de 'Bana yemek vermedi bu' diyerek tutarsız tavırlar sergilerdi. 31 Aralık'ta işim olduğu icin izin aldım, yerime de Nigora isimli bakıcı arkadaşımın geleceğini soyledim. Onlar da kabul etti, 4 gun boyunca Nigora bakıcılık yaptı. Bana gostermiş olduğunuz videonun Nigora evdeyken cekildiğini duşunuyorum." "ALKOLLUYDUM UZGUNUM"Soz konusu videoda F.K.'ye soylediklerine ve terlik fırlatmasına da değinen şupheli Rano R., "Ben de şaşırdım, bu olay yaşandığı icin uzgunum. Videonun cekildiği gun Nigora'yla birlikte alkol kullanmıştım. Alkolun etkisiyle boyle yanlış hareketler sergilediğimi duşunuyorum." ifadelerini kullandı.Bakıcı arkadaşı Nigora isimli kadının kendisini arayarak 'Seni istemiyorlar artık, eşyalarını topla' dediğini one suren Rano R., "İznim bitmeden eve geri donduğumde, Nigora'ya 'Arkamdan iş cevirdin, benim 5 yaşında kızım var. Beni ekmeğimden ettin' dedim. Nigora da bana tokat atıp boğazımı sıktı. Boğazımda bu darp olayına ilişkin izler var. Videonun cekildiği gun yaptıklarımdan dolayı uzgunum" dedi.
BEN KENDİSİNE ŞİDDET UYGULAMADIMEmniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen şupheli, savcılıkta ifade vermesinin ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Rano R., hakimlik sorgusunda emniyetteki ifadeleri tekrar ettiğini belirterek "Goruntuleri izledim, ben hakaret etmedim. O beni bastonla doverdi. Benim videoda dediklerim doğrudur, birlikte şaka yapardık. Bana kendisi de soyledi. Ben tehdit etmek amaclı oyle bir şey soylemedim, şaka amaclı soyledim. Biraz alkollu olduğum icin soyledim. Anne de bana bu şekilde şaka yapardı, kendisini hic yaralamadım. Fiziki olarak herhangi bir mudahalem olmadı. Ben kendisine şiddet uygulamadım" dedi.
EV HAPSİ ŞEKLİNDE ADLİ KONTROL TEDBİRİAnadolu Nobetci Sulh Ceza Hakimliği de şupheli Rano R., hakkında "Basit yaralama" sucundan elektronik kelepceyle konutu terk etmemek şeklindeki adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi.

- İstanbulKaynak: Demiroren Haber Ajansı