Anadolu Universitesi (AU), Turkiye'deki tum oğrencilerine yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını surecinde "Cevrim İci Oğrenci Toplulukları" başlığı altında hem oğrenim hem de sosyal aktivitelerden oluşan bir dizi icerik oluşturdu.
Rektorlukten yapılan acıklamaya gore, Acıkoğretim Sistemi'ne kayıtlı tum oğrencilerin ucretsiz kaydolabildiği cevrim ici topluluklara, farklı ilgi alanlarına hitap eden etkinlikler duzenleniyor.

Aktif olarak oğrenimine devam eden 1 milyonun uzerindeki Acıkoğretim oğrencisine en iyi hizmeti sunmak icin calışma başlatan AU, alanında uzman isimlerin oğrencilerle buluştuğu etkinliklerin duyurusuna başladı.
Yaklaşık 200 bini bulan uye sayısı ile cevrim ici iletişim kuran Universite, oğrencilerinin bilgi birikimlerini paylaşmasına imkan sağlamak amacıyla kitap, sinema, fotoğraf, tarih, muzik ve bilişim topluluklarını bir araya getiriyor.
Acıkoğretim Fakultesi oğrencilerine sinemanın farklı boyutlarında, derinlikli bilgi ve deneyimi aktarmayı planlayan Universite, bu ay sinema oyuncusu Ercan Kesal ile oğrencileri buluşturacak.
Muzik camiasından Eskişehir Buyuk Şehir Belediyesi Senfoni Orkestrası Başkemancısı Nazlı Avcı'nın "Tarihte Salgın Hastalıklar", Prof. Dr. Haşim Şahin'in "Oyku Nasıl Okunur?" konu başlıklarıyla, Prof. Dr. Oktay Yivli'nin konuk olacağı etkinliklerin tarih ve saat programına AU internet sitesinden ulaşılabiliyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Selcuk Kızıldağ