Turkiye İlac ve Tıbbi Cihaz Kurumu, analizleri tamamlanan CoronaVac aşısına 'Acil Kullanım Onayı' verdi. 14 Ocak tarihinde başlayan aşıda son durum ne? Kimler aşı oldu? Aşının yan etkileri neler? Kimler aşı olabilir?
[h=3]KORONAVİRUS AŞISINDA SON DURUM NE?[/h]İlk olarak koronavirus aşısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Ankara Şehir Hastanesi'nde korona aşısı oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu ile ilgili; "Bundan kurtulmak icin gece gunduz calışmalarımızı surduruyoruz. Aşılanmış olsak da olmasak da onlemlere riayet edelim. Devlet millet dayanışmasıyla, sabırla bu zorlu sureci beraber aşacağımıza inanıyorum. Asla zorlama yok. Her şey kişinin kendi şahsi tasarrufuna dayalı." dedi.

[h=3]KİMLER AŞI OLDU?[/h]"Bir mujde paylaşmak istiyorum. Son rakamı aldım. Şu an itibariyle 1 milyonu aştık. Bizler icin cok kıymetli olan sağlık calışanlarımız başarılı şekilde devam eden aşı programımıza kademeli olarak tum vatandaşlarımızı dahil edeceğiz.
[h=3]KİMLER AŞI OLABİLİR?[/h]İlk olaraksağlık calışanları, 65 yaş ustu ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar ile kalabalık yerlerde yaşayanlar aşılanacak. İsteyen ve herhangi bir sağlık problemi olmayan kişiler koronavirus aşısı olabilir. Koronavirus aşısı icin Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) uzerinden https://www.mhrs.gov.tr/ veya 184'ten randevu alınarak başvurulabilecek.