??????? İnsan Hak ve Hurriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin İdlib ilinde şiddetli sağanak sonucu meydana gelen su baskınlarında mağdur olan sivillere yardım malzemesi ulaştırdı.
İdlib kırsalında 3 gundur devam eden sağanak yağışlar, bolge halkının kendi imkanlarıyla kurdukları derme catma vaziyetteki cadır kamplarında su baskınlarına neden oldu.
İHH İnsani Yardım Vakfı, su baskınları nedeniyle cadırları kullanılamaz hale gelen bin aileye cadır, gıda kolisi, sunger yatak, battaniye, mont, bot ve cizme yardımında bulundu.
İHH Suriye Calışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, AA muhabirine, su baskınından etkilenen sivillerin yardımına koştuklarını soyledi.
Mağdur ailelere ceşitli yardım malzemeleri ulaştırdıklarını anlatan Tosun, "Bu surecte mağdur olan kampların temel sorunu derme catma vaziyette kurulmuş olmaları. Gectiğimiz yıl İdlib'de meydana gelen goc krizi esnasında ailelerin, kendi imkanlarıyla ivedi şekilde kurdukları bu cadır kampları, maalesef kotu hava koşullarına uygun değil." diye konuştu.
Tosun, derme catma vaziyetteki cadır kampların daha korunaklı arazilere aktarılması gerektiğini belirterek, "Bu anlamda gectiğimiz yıl hayata gecirdiğimiz briket ev projemizi cok onemsiyoruz. Proje sayesinde ailelerin yaşam standartlarını daha iyi duruma getirip sırtlarını yaslayabilecekleri bir duvara kavuşmalarını sağlamıştık." ifadesini kullandı.
İdlib ilinde 3 gun once başlayan şiddetli sağanak sonucu ilk belirlemelere gore, en az 50 bin sivilin yaşadığı 110 cadır kampını su basmıştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ahmet Karaahmet