Selcuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE), bir akaryakıt istasyonu ile yaptığı iş birliğinde otizmli cocukların eğitimine katkı sağlayacak sosyal sorumluluk projesini başlattı.
Otizmli cocukların tedavisi icin 4 yıl once Konya'da kurulan Selcuklu Otizmli Bireyler Vakfı'na (SOBE) gelir getirmesi amacıyla uretilen urunler vakfa destek amaclı olarak Shell Anadolu Sanayi Akaryakıt İstasyonu'nun icindeki markette satışa sunuldu.

Kalemlik, kahve bardağı, yağmurluk turu vakıf tanıtım urunlerinin satışa sunulduğu makret icindeki reyon acılışına, SOBE Vakfı, Akaryakıt istasyonunun yetkilileri katıldı.
Elde edilecek gelirin tamamı vakfa bırakılacak calışmada toplum icinde otizmli cocuklar konusunda farkındalık oluşturmak ve vakıf gelirlerini artırmak amaclanıyor.
Acılışta konuşan SOBE Vakfı Genel Koordinatoru Psikolog Fatma Gulluoğlu Birer, "Otizm farkındalığını artırmak icin Shell'in sağladığı bu destek icin onlara cok cok teşekkur ediyoruz. Otizm nedeni bilinmeyen ama her gecen gun artan bir problem. Oranlar artık 100 cocuktan birindeyken, 68 de bir doğuma kadar duşmuş durumda. Yani her 68 doğumda bir otizm goruyoruz. Bu amacla otizm hastası cocuklara sahip ailelere destek olmak ve farkındalığı artırmak istiyoruz. Otizmin tek caresi erken yaşta yoğun eğitim. Bu eğitimi almakta maddi anlamda cok kolay değil. Oğrencilerimizin coğu vakıf tarafından sağlanan bursla eğitim alan oğrencilerdir. Gelir kaynaklarımız ise yapılan zekat ve bağışlardır. Otizm artık pek cok insanın ailesinde ve yakın cevresinde rastlanabilen bir davranış bozukluğu ve farklılıktır. Bu urunleri satın alınarak sağlanacak her destek de yine otizmli cocuğumuzun eğitimine ve ailesinin yuzunun gulmesine sebep olacak." ifadelerini kullandı.
"Bu istasyonunuzda ilk olarak pilot bir uygulama yapacağız" diyen Koyuncu Akaryakıt Genel Muduru Mehmet Osman Erkal da, "Halkımızdan iyi bir destek gorursek grubumuza ait diğer benzin istasyonlarımıza da bunu yayarak devam edeceğiz. Umarım ilerde tum Shell istasyonlarında da olur, diye umut ediyorum." diye konuştu.
Etkinlikte hazır bulunan Shell Saha Muduru Kaan Tanyeri ise, "Değerli iş ortağımız Koyuncu Grup'un da, Selcuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı'na destek olabilmek amacıyla attığı bu adımı değerli buluyoruz. Umuyoruz arzu edilen katkı fazlasıyla sağlanabilir." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Taner Aydın