Video konferans ile AK Parti 7. Olağan Sakarya, Yalova, Kırklareli, Edirne ve Canakkale İl Kongrelerine bağlanan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, gundeme dair acıklamalarda bulundu.
[h=3]"KADEMELİ OLARAK TUM VATANDAŞLARIMIZI DAHİL EDECEĞİZ"[/h]Cumhurbaşkanı, ulkemizde 14 Ocak'ta başlayan aşılama uygulamasında 1 milyon kişiye aşı yapıldığı mujdesini verdi. Kendisi de aşı olan Erdoğan, "Son rakamı aldım. Şu an itibariyle 1 milyonu aştık. Bizler icin cok kıymetli olan sağlık calışanlarımız başarılı şekilde devam eden aşı programımıza kademeli olarak tum vatandaşlarımızı dahil edeceğiz.
[h=3]"ASLA ZORLAMA YOK"[/h]Bundan kurtulmak icin gece gunduz calışmalarımızı surduruyoruz. Aşılanmış olsak da olmasak da onlemlere riayet edelim. Devlet millet dayanışmasıyla, sabırla bu zorlu sureci beraber aşacağımıza inanıyorum. Asla zorlama yok. Her şey kişinin kendi şahsi tasarrufuna dayalı." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın acıklamaları şu şekilde:
"Hamdolsun milletimiz girdiğimiz her zorlu mucadelede yanımızda olup bize destek ve cesaret verip vefasını gosterdi. AK Parti'nin her kademesinde gorev alan arkadaşlarıma teşekkur ediyorum. Bundan sonraki il kongrelerimizde de gorev değişiklikleri mutlaka olacaktır. Davası hak olanın yardımcısı haktır. Hak olan davada zafer de muhakkaktır. Bu anlayışla bu kutlu catı altında gorev yapmış her kardeşime şukranlarımı sunuyorum. Tum teşkilatlarımızda gorev alan kardeşlerimize teşekkur ediyorum. Yılın 365 gunu kesintisiz şekilde calışarak AK Parti'nin milletimizin hayallerine layık şekilde faaliyet gostermesini sağlayacağız.
[h=3]"BUYUK VE GUCLU TURKİYE'NİN İNŞASINI SURDURUYORUZ"[/h]Turkiye'nin eski kriz, baskı ve sefalet gunlerine dondurmeye calışanlara meydanı asla bırakmayacağız. Turkiye bu gunlere kolay gelmedi. 1000 yıldır uzerinde yaşadığımız bu topraklarda elde ettiğimiz her kazanımın gerisinde milyonların emeği ve azmi, milyonların kanı vardır. 1000 yıl gecse de bize bu vatanı yakıştıramayanlar cok gorenler olduğunu biliyoruz. Turkiye'yi demokrasi ve ekonomide gormemek icin gozlerini kapatanları, kulaklarını tıkayanları, kalplerini karartanları da biliyoruz. AK Parti'nin bugun Turkiye'nin 81 vilayetinde, 1389 belediyesinin, 42 bin mahalle ve koyunun istisnasız her karışında yatırımlarının olduğu gerceği ortmeye calışanları da biliyoruz. Buyuk ve guclu Turkiye'nin inşasını surduruyoruz.
[h=3]"TURKİYE'Yİ EN USTE CIKARMANIN HAZIRLIKLARINI YAPIYORUZ"[/h]Yıllarca iktidarı sandıkta değil de perde gerisinde yazılan senaryolarda, kendilerine bicilen rollerle elde etmeye calışanların milli irade duşmanlığı işte budur. Cok partili siyasi hayatla birlikte, ellerinden kayıp giden tek parti faşizmine hala ozlem duyanların olduğunu biliyoruz. Milletten demokrasinin kurallarıyla alamadıkları yetkinin, gaspla kendilerine takdimini bekleyenler kusura bakmasınlar, daha cok beklerler. Şu donemde sadece salgınla mucadele etmekle kalmıyor, Turkiye'yi kuresel, siyasi ve ekonomik sistemin en ustune cıkarmanın hazırlıklarını yapıyoruz.
[h=3]"BUNLARI KENDİ CİRKİNLİKLERİYLE BAŞ BAŞA BIRAKIYORUZ"[/h]Bizimle rekabet edecek birileri varsa onlarla her turlu yarışmaya hazırız. Yalan ve iftira uzerine kurulu anlamsız polemiklerle ulkenin vaktini, milletin enerjisini heba edenlere elbette eyvallahımız olmayacaktır. Yalanlarını, iftiralarını ortaya surerken asıl gundemimizden asla kopmayacağız. Kendi partileri icindeki taciz, tecavuz, hırsızlık, ahlÂksızlık skandallarıyla yuzleşmeyenlere milletimiz ilk secimde ağır bir ders vereceğini Cumhur İttifakı olarak bugunden goruyoruz. Bunları kendi cirkinlikleriyle baş başa bırakıyoruz.
[h=3]"BİRLİKTE YAZACAK DAHA COK BAŞARI HİKAYELERİMİZ VAR"[/h]Biz Turkiye'nin kalkınması icin yeni başlangıcların heyecanlarını yaşamaya devam edeceğiz. 29 Mart 2009'da işimiz hizmet gucumuz millet demiştik. 12 Haziran 2011'de istikrar sursun Turkiye buyusun hedef 2023 demiştik. 7 Haziran 2015'te 'Onlar konuşur AK Parti yapar' demiştik. 1 Kasım 2015'te 'Sen ben yok, Turkiye var' demiştik. 24 Haziran 2018'de 'Vakit Turkiye vakti' demiştik. İnşallah 2023 secimlerinde milletimizin karşısına cok daha buyuk bir vizyon ve heyecanla cıkacağız. Cunku biz Cumhur İttifakıyız. Cunku biz AK Partiyiz. Cunku biz milletin bağrından cıkmış bir hareketiz. İnşallah milletimizle birlikte yazacak daha cok başarı hikayelerimiz var. Bu surecte daha fazla gayret ve cok daha fedakarlık bekliyorum."