2021 Bekcilik sınavı, bekci olmak isteyenlerin merak konusu oldu. Bekci olmak isteyenlerin 20.01.2020 tarihinde girdiği bekcilik sınavı hakkında "2021 Bekcilik sınavında yanlış doğruyu goturuyor mu? Bekcilik sınavında kac şık var? Bekci olma koşulları neler?" gibi soruların yanıtları araştırılıyor.
[h=3]BEKCİLİK SINAVINDA YANLIŞ DOĞRUYU GOTURUYOR MU?[/h]Başarı puanı hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı/ Soru Sayısı) x 100] formulu kullanılıyor. Bekcilik sınavında yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek.

[h=3]HATALI SORU CIKARSA NE OLACAK?[/h]Bekcilik sınavında hatalı soru ya da sorular cıkması durumunda ise, sorular değerlendirme dışı bırakılarak gecerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacak. İşte MEB'ten konu ile ilgili yapılan o acıklama; "Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular cıkması durumunda, 9/12/2016 tarihli ve 29913 sayılı Resmî Gazete' de yayımlanan 02/12/2016 tarihli ve 6764 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Gorevleri Hakkında Kanun Hukmunde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hukmunde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 69. maddesiyle, 17/2/2011 tarihli ve 6114 sayılı Kanunun 7. maddesinin ikinci fıkrasına eklenen "Sınavlarda iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak gecerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır." hukmu gereğince değerlendirme yapılacaktır."
[h=3]BEKCİ SINAVI NE ZAMAN, SAAT KACTA, NASIL UYGULANACAK?[/h]2020/1. Donem Carşı ve Mahalle Bekciliği Yazılı Sınavının giriş belgeleri adayların erişimine acıldı. Adaylar, sınav giriş belgelerini www.meb.gov.tr internet adresinden alabileceklerdir.
Bekcilik yazılı sınavı 20 Ocak 2021 Carşamba gunu, saat 14.00'te gercekleştirildi.
100 sorudan oluşan sınav 5 secenekli olacak.
7245 sayılı Carşı ve Mahalle Bekcisi Kanunu ile Carşı ve Mahalle Bekciliğine Giriş Sınavı Yonetmeliği kapsamında; Emniyet Hizmetleri Sınıfında Carşı ve Mahalle Bekcisi olarak İstanbul Emniyet Mudurluğunde istihdam edilmek uzere en az lise ve dengi okul mezunu toplam 400erkek Carşı ve Mahalle Bekcisi alımı yapılacaktır.
Alıma ilişkin esaslar, başvuru şartları onumuzdeki gunlerde acıklanacaktır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
POMEM'den sınavla ilgili yapılan acıklamada sorularla ilgili bolum şoyle:
• Turkce( Ortaoğretim duzeyi )20
• Sosyal Bilgiler( İlkoğretim duzeyi )15
• Fen Bilgisi( İlkoğretim duzeyi )15
• Hayat Bilgisi( İlkoğretim duzeyi )15
• Matematik( Ortaoğretim duzeyi)15
• Genel Kultur(Ortaoğretim duzeyi )20
[h=3]ORNEK 2020 BEKCİLİK SINAVI SORULARI[/h]