Bilim insanları, cevresindeki yıldızları parcalayan yeni bir yıldız turu keşfetti. Orumcek Yıldızı olarak adlandırılan bu yıldızlar, yakınına gelen yıldızları bir daire icerisine alarak kucuk parcalara ayırıyor.
İkili sistemlerden oluşan notron Orumcek Yıldızlar, iki ayrı kategoriye ayrılıyor. Bunlardan biri Karadul Yıldızı, diğeri ise Kızıl Sırtlı Orumcek olarak adlandırılıyor. Her iki yıldız turu de adlarından anlaşılacağı uzere kendi turlerini oldurerek yaşamlarına devam ediyor.
[h=2]Orumcek Yıldızları, yanlarında bulunan yıldızların enerjilerini emiyor[/h]
Virginia'daki George Mason Universitesi'nden bilim insanları, Arecibo teleskopundaki 327MHz alıcıyı kullanarak bu yıldızlardan 8’ini keşfetti ve Orumcek Yıldızların diğer yıldızları nasıl yok ettiğini gozlemledi.
Notron yıldızları, aslında bir supernovanın patladıktan sonra arkasında bırakmış olduğu elektromanyetik radyasyonlardan oluşuyor. Yoğun radyasyon sonucunda ortaya cıkan yıldızlar, kozmik bir deniz feneri gibi hızlı bir şekilde donmeye ve enerji yaymaya başlıyor.
Bahsi gecen notron yıldızları, 30 milisaniyede bir donerek her donuşte etrafa ışık patlaması yayıyor. Gittikce daha yoğun bir enerji yayan Orumcek Yıldızlar, diğer yıldızların kabuğunu soymaya ve enerjilerini emmeye başlıyor.