Trabzon'da, 20 Ocak 1921'de kurulan ve Trabzonspor'un kuruluşunda yer alan İdmanocağı Spor Kulubunun 100'uncu yılı dolayısıyla toren duzenlendi.
15 Temmuz Şehitler ve Hurriyet Meydanı'ndaki Ataturk Anıtı'nda, yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını tedbirleri gozetilerek duzenlenen torene, İdmanocağı Kulubu Başkanı Vehbi Serdar Arz, Trabzonspor Kulubu Genel Sekreteri Omer Sağıroğlu, Amator Spor Kulupleri Federasyonu Trabzon Şube Başkanı Cahit Erdem, sarı-kırmızılı kulubun eski ve yeni yonetim kurulu uyeleri, sporcular ve kulube gonul veren taraftarlar katıldı.

Kulup yoneticileri ile sporcular tarafından Ataturk Anıtı'na Trabzonspor ile İdmanocağı kuluplerinin celenklerinin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.
İdmanocağı Spor Kulubu Başkanı Arz, burada yaptığı konuşmada, 20 Ocak 1921 tarihinde temel taşları koyulan ve bir spor hareketi olarak doğan İdmanocağı Spor Kulubunun, bugun binlerce insanın gonlune girmeyi başaran tarifsiz bir tutku haline geldiğini soyledi.
"Bizler 100 yıllık bu spor hareketinin bugunku temsilcileri olarak gecmişten gunumuze ulaşan bu şanlı birikimi gelecek yuzyıllara taşımaya hazırız." ifadesini kullanan Arz, şunları kaydetti:
"Ne mutlu bize ki yakılan bu sonsuzluk ateşini taşıma şerefine nail olduk. Buyuk camiamız, Trabzon şehrini ve ulkesini sporun her alanında başarı ile temsil ederek onurlandırmıştır. Gelecek ocaklı nesillerin de gerek kentimize, gerekse de ulusumuza her alanda katkı vermeye devam edeceğine olan inancımız tamdır. Yonetim kurulumuz, kulubumuzun 100'uncu yılını, dunyayı saran salgın şartlarına uygun bicimde, yıl boyunca sportif, sanatsal, sosyal ve kulturel anlamda yapacağı bir dizi etkinlikle kutlayacaktır. Bu duygularla şahsım ve yonetim kurulum adına İdmanocağı Spor Kulubumuzun 100'uncu yılını kutluyor, gecmişte emeği gecip ebediyete intikal edenlere rahmet, aramızda olanlara da sağlıklı uzun omurler diliyorum."
Toren, etkinliğe katılanların hatıra fotoğrafı cektirmesiyle sona erdi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Gazi Nogay