Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, gecen hafta karnelerin verilip verilmeyeceği hakkında onemli acıklamalar paylaştı. Salgın surecinde tedbirlerin oldukca sıkı tutularak devam eden bu surecte, 'hareketliliği artırmak gibi bir niyetimiz yok' diyerek karnenin farklı bir şekilde verileceğinin sinyallerini verdi. Ara tatil bir kac gun kala veriler Karneler verilecek mi? Cuma gunu karne verilecek mi? soruyor.
[h=3]KARNE VERİLECEK Mİ?[/h]Salgın surecinde online eğitim alan oğrenciler, karnelerini dijital ortamda alacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk'un yaptığı acıklamalara gore, yuz yuze karne vererek hareketliliği artırmak gibi bir niyetlerinin olmadığını ve bu yuzden dijital ortamda oğrencilere e-karne olarak verileceğini ifade etti. Lise oğrencileri karnelerini notlandırma sureci bittikten sonra olabilecekler.

[h=3]CUMA GUNU KARNE VERİLECEK Mİ?[/h]Online olarak yapılan 2020 - 2021 eğitim ve oğretim donemi, 22 Ocak 2021 cuma gunu oğrencilerin e-okul uzerinden karnelerini alacak. Boylelikle 22 Ocak 2021 cuma gunu oğrencilerin 15 gunluk ara tatilleri başlayacak.