BOLU'da, 3 katlı evde cıkan yangında yaşlı cift, itfaiye ekiplerinin kucağında dışarıya cıkarılarak kurtarıldı. İtfaiye Muduru Mehmet Duman evde bulunan 'Duman' isimli kediyi kurtararak, yaklaşık 100-150 metre uzaklıkta bulunan ambulansa koşarak goturuldu. 'Duman'a oksijen maskesi takılıp, kalp masajı yapıldıktan sonra hayvan hastanesine goturuldu.
Yangın, saat 11.00 sıralarında Doğancı Mahallesi Dere Sokak'ta bulunan İbrahim İşci'ye ait 3 katlı evde meydana geldi. Evin baca kısmında yangın cıktı. Yangın daha sonra catıya ve catıdan duşen parcalar nedeniyle odunluğa sıcradı. Evin ust katı da yanmaya başladı. Durum, Bolu Belediyesi İtfaiye Mudurluğu ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına mudahale etti. İtfaiye ekipleri, İbrahim İşci'nin evden kendi imkanlarıyla cıkamayan kayınpederi Akif Yılmaz (87) ve kayınvalidesi Zehra Yılmaz'ı(82) kurtarmak icin eve girdi. İtfaiye yaşlı cifti evden kucaklarında dışarıya cıkardı. Bir itfaiye aracı kar nedeniyle yolda kayarak eve gelen yolu kapattığı icin ambulans evin yakınına gelemedi. Dışarıya cıkarılan cift, bir sure soğuk havada bekledikten sonra yaklaşık 100-150 metre ilerideki ambulansa taşındı. Evin sahibi İbrahim İşci de tedbir amaclı ambulansa goturulduğu sırada, kendisini telefonla arayan kişiye "Evim yandı. Komple yandı. Ben ambulansa gidiyorum." diyerek ağladı. İşci, gazetecilere de, "Ev once Allah'ın sonra benim. Biz bekciliğini yapıyorduk. Yangın sırasında da iceride oturuyorduk." dedi.

'DUMAN' İSİMLİ KEDİYİ İTFAİYE MUDURU 'MEHMET DUMAN' KURTARDIEvin en alt katında oturan kiracı Sabriye Acar'a ait kedinin de evde mahsur kaldığı itfaiye ekiplerine soylendi. Dumanlarla kaplanan eve giren İtfaiye Muduru Mehmet Duman, kendi soyadını taşıyan 'Duman' isimli kediyi dışarıya cıkardı. Yoğun dumandan etkilenen ve yarı baygın halde bulunan kediyi dışarı cıkaran İtfaiye Muduru Mehmet Duman, kediyi koşarak ambulansa taşıdı. Kediye ambulansta kalp masajı yapıldı ve oksijen maskesi takıldı. Kedi, daha sonra Bolu Belediyesi Hayvan Hastanesi'ne goturulerek tedaviye alındı. Yangında yaşlı cift ve diğer kişilerin hayati tehlikesi bulunmazken, kedinin hayati tehlikesinin surduğu oğrenildi.Yangında evin catı, en ust kat ve odunluk kısmı yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangın yaklaşık 1,5 saatlik calışma sonucu tamamen sonduruldu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Murat KUCUK