Genc pilot Cem Bolukbaşı, F3 Asya Serisi'nin 2021 sezonunda yarışacak.
Turkiye Otomobil Sporları Federasyonundan yapılan acıklamaya gore, daha once Formula Renault Eurocup Serisi ve Avrupa GT4 Serisi'nde mucadele eden 22 yaşındaki milli sporcu, yeniden tek koltuklu yarış otomobili direksiyonuna gececek olmanın heyecanını yaşıyor.

Dubai'de 29-30 Ocak tarihlerinde yapılacak ilk ayakla başlayacak seri, 5 ayak ve toplamda 15 yarıştan oluşuyor.
4-5 ve 6-7 Şubat tarihlerinde Yas Marina'da gercekleştirilecek ikinci ve ucuncu ayak yarışlarının ardından sezon, 12-14 Şubat'ta Dubai'deki dorduncu ayakla devam edecek. Sezon, 19-20 Şubat'ta Yas Marina'da koşulacak son ayak yarışlarıyla tamamlanacak.
BlackArts Racing Team ile anlaşan Cem Bolukbaşı, sosyal medya hesabından yaptığı acıklamada, "Hayallerimi gercekleştirmeye bir adım daha yaklaşıyorum. Cok cok mutluyum, sanaldan gercek pistlere gecen hikayemde dunyada ilkleri başarmaya devam edeceğim. Formula 3 Asya Şampiyonası'nda tam sezon yarışacağım. Karşıma cıkan her fırsatta dunyada bayrağımızı dalgalandırmak icin elimden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğim. Bana inanan ve guvenen herkese teşekkurler." ifadelerini kullandı.
Milli sporcu, aynı zamanda 2021 Avrupa GT4 Serisi'nde mucadelesine devam edecek.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Halil İbrahim Avşar