Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK), Avrupa Birliği (AB) ve Turkiye Cumhuriyeti'nin eş finansmanı ile uygulanan IPARD programı kapsamında Corum'a bugune kadar 115,7 milyon lira hibe desteği sağladığı bildirildi.
TKDK İl Koordinatorluğunden yapılan acıklamaya gore, İl Koordinatoru Mustafa Mansur Yalvacer, kurumdan destek alan ureticilerden Nezegul Gulec'e, Mecitozu ilcesine bağlı Karacuma koyundeki evinde ziyaret ederek 100 milyon lira sınırının aşılmasına sağladığı sembolik katkıdan oturu teşekkur plaketi verdi.
Acıklamada ifadelerine yer verilen Yalvacer, "Benim bir projem var" diyen herkesi TKDK'ye beklediklerine işaret etti.
TKDK olarak destek verdikleri sektorlerde hem istihdama katkı sağladıklarını hem de yeni yatırımlar icin girişimcilere destek olduklarını anlatan Yalvacer, "IPARD programı kapsamında Corum'a bugune kadar 115,7 milyon lira destek sağlandı." ifadesini kullandı.
Ahırının catısına guneş enerjisi santrali kurmak icin 141 bin lira butceli proje hazırlayan Gulec'e 77 bin lira hibe verildiğini aktaran Yalvacer, şunları kaydetti:
"Ureticimiz ahırının catısında kurduğu 25 kilovatlık yenilenebilir enerji tesisi ile yılda 45 bin kilovatsaat elektrik enerjisi uretecek. Urettiği elektriği devlet garantisi altında dağıtım şirketine satacak. Bu yenilenebilir enerji yatırımıyla ahırının catı yuzeyini değerlendiren yatırımcımız, olağan faaliyetleri dışında duzenli ve surekli bir gelire kavuşmuş oldu. Kırsalda yaşayan herkes, mevcut binalarının uygun catı yuzeylerine, dağıtım şirketinden alınması gereken bağlantı anlaşmasını alabildikleri takdirde boyle bir yatırımı yapabilmektedir."
Gulec de TKDK'nin kadınlara ve genclere pozitif ayrımcılık uyguladığını, proje hazırlama surecinde TKDK uzmanlarından beklediğinin cok uzerinde ilgi gorduğunu vurguladı.
Ziyarete Mecitozu Kaymakamı Murat Yayabaşı da katıldı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Kemal Ceylan