Pandemi nedeniyle ertelenen 2020-2021 eğitim oğretim donemi Acıkoğretim ortaokul ve lise sınavlarının tarihine gozler cevrilirken beklenen acıklama Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk'ten geldi. Peki, AOL sınavları ne zaman yapılacak? 2021 Acıkoğretim Lisesi sınavları online ne zaman yapılacak? İşte detaylar haberimizde...
[h=3]AOL SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?[/h]2021 AOL sınav takvimi belli oldu. OSYM ile beraber sınavları erteleme kararı alan MEB yeni AOL sınav tarihlerini acıkladı. Bakan Selcuk'un acıklamasına gore acıkoğretim okulları birinci donem sınavları 25 Şubat'ta ikinci donem sınavları, 25 Mart'ta cevrim ici (online) yapılacak.
[h=3]2021 ACIKOĞRETİM OKULLARISINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?[/h]5-6 Aralık 2020 tarihlerinde yapılması planlanan fakat Covid-19 salgını nedeniyle alınan yeni tedbirler kapsamında ileri bir tarihe ertelenen Acık Oğretim Okullarının 2020-2021 eğitim oğretim yılı 1. Donem Sınavları, Acık Oğretim Okulları Bilgi Yonetim Sistemi uzerinden online (cevrimici) olarak25 Şubat 2021 tarihinden itibaren yapılmaya başlanacaktır.
Olcme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Mudurluğu tarafındanonline olarak yapılacak sınavlara, Acık Oğretim Okulları oğrencileri, Acık Oğretim Okulları Bilgi Yonetim Sistemi uzerinden oğrenci numaraları ve şifreleri ile katılabilecektir. Online sınavlara internet erişimi olan telefon, tablet, laptop, masa ustu bilgisayar vb. araclarla girilebilir.
1.Donem Sınav sonucları acıklandığı zaman 2. Donem Sınavları icin kayıt işlemleri başlatılacaktır.
Acık Oğretim Okullarının 2020-2021 eğitim oğretim yılı 2. Donem online sınavları da 25 Mart 2021 tarihinde başlayacaktır.
Online(cevrimici) sınavlara ait detaylı bilgiler ve Ornek sınav uygulamasına yonelik videolar onumuzdeki gunlerde okulumuzun internet sitesinden paylaşılacaktır.