Turk futbolunun altın ayakkabı sahibi efsane golcusu Tanju Colak, Samsunspor takım otobusunun Malatyaspor deplasmanına giderken yaptığı kazanın yıl donumunde duygusal bir mesaj paylaştı.
20 Ocak 1989 yılında gercekleşen ve 5 kişinin hayatını kaybettiği acı olay Turk futbolunda derin yaralar acarken, futbola Samsunspor'da başlayan ve kulubun ilk gol kralı unvanının sahibi Colak, vefat eden futbolcu ve teknik ekip uyelerini rahmetle andı.
Tanju Colak paylaştığı mesajda, "20 Ocak 1989... Futbol şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kapkara bir gundu o gun. Gozyaşlarım hic durmadı gunlerce. Unutmadık, unutmayacağız. Arkadaşlarımı ozlem ve rahmetle anıyorum. Mekanınız cennet olsun. Sizi cok ama cok ozluyorum ve seviyorum" ifadelerini kullandı.
[h=3]OLAY NASIL MEYDANA GELDİ?[/h]Lig macı icin 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor ile oynayacağı mac icin bu kente giden Samsunspor takımı sabah saaat 09:30 sularında Amasya'nın Havza ilcesinde bir kamyonla carpışmış ve otobus ucuruma yuvarlanmıştı. Samsunspor uc oyuncusunu, teknik direktorunu, şoforunu kaybetmişti. Kazada Samsunspor Teknik Direktoru Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu ve Mete Adanır ile otobus şoforu Asım Ozkan olay yerinde, futbolcu Zoran Tomic ise Yugoslavya'da altı ay komada kaldıktan sonra vefat etmişti. Bu kazada hayatta kalan bircok oyuncu ve kafile uyesi de ciddi şekilde yaralanmış ve/veya sakat kalmıştı.
[h=3]ONUR ŞAMPİYONU İLAN EDİLDİLER[/h]Trafik kazasından dolayı Samsunspor 1988-89 sezonuna devam edememiş, sezonun sonuna dek tum maclarda hukmen 3-0 mağlup sayılmıştı. Buna rağmen federasyon tarafından sağlanan ozel statu ile ligde bırakılarak "Onur Şampiyonu" ilan edilmişti.