Gelecek yıl eğitim oğretime başlayacak Antalya Organize Sanayi Bolgesi (OSB) Teknik Koleji ile sanayi sektorune kalifiye eleman yetiştirilmesi amaclanıyor.
İl Milli Eğitim Muduru Huseyin Er, Bolge tarafından 2006'da yaptırılarak Milli Eğitim Mudurluğune verilen ve gecen yıl da ozel okul statusunde OSB tuzel kişiliğine devredilen kolejle yerleşke icinde yapılan tadilat calışmalarını inceledi.
Antalya OSB Yonetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, calışmalar hakkında Er'i bilgilendirdi. Atolyeler, derslikler, yemekhane ve sosyal alanların gunun ve geleceğin ihtiyaclarına cevap verecek şekilde yeniden dizayn edilmeye başlandığını anlatan Bahar, yerleşke icinde spor salonu, uluslararası standartlara sahip tırmanma duvarı ve halı saha yapılacağını bildirdi.
Okulun 2021-2022 eğitim-oğretim donemi hizmete gireceğine değinen Bahar, "Teknik kolejimizde başta eğitim olmak uzere oğrencilerimize sunulacak yemek, servis gibi diğer tum imkanlar ucretsiz olacak. Okulumuza ilk yıl 240, dort yıllık toplamda ise 960 oğrenci almayı planlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Meslek liselerinin genclerin iş hayatına daha erken ve kolay atılmasını sağlayan bir kopru olduğunu vurgulayan Bahar, iş bulamamaktan yakınan mezunlar ile kalifiye insanı bulamamaktan muzdarip sanayi sektoru arasındaki cıkmasın cozum noktasının meslek liseleri olduğunu kaydetti.
Bu doğrultuda bolgeyi bir eğitim kampusune donuşturup, firmaların kalifiye eleman ihtiyacına surdurulebilir cozumler sunmayı, gencleri de işinin ehli zanaatkarlara donuşturup iş ve meslek sahibi yapmayı amacladıklarını anlatan Bahar, "Oğrencilerimize staj imkanı sunulacak, mezunlara bolge firmalarında istihdam onceliği tanınacak ve en duşuk ucretin, asgari ucretten en az yuzde 10 daha fazla olması icin sanayicilerimizle protokoller imzalayacağız." ifadesini kullandı.
Milli Eğitim Muduru Er de calışmaları takdirle takip ettiklerini belirtti. Gerek ulke gerekse Antalya ekonomisine onemli bir istihdam sağlanacağını anlatan Er, Bahar'a ve yonetim kurulu uyelerine desteklerinden dolayı teşekkur etti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Hatice Ozdemir Tosun