İran'ın Shooshtar kentinde yaşayan 10 yaşındaki halterci Yeganeh Bandekhoda, kaldırdığı 33 kg ağırlıkla ulkesinde "en guclu cocuk" ilan edildi.
İran'da yaşayan 10 yaşındaki halterci Yeganeh Bandekhoda halterde gosterdiği performansıyla hem yaşıtlarına hem de profesyonel haltercilere taş cıkartıyor. Ulkenin Shooshtar kentinde yaşayan Bandekhoda, 4 yıl once başlatığı halter sporuna aralıksız devam ediyor. Kucuk haltercinin antrenorluğunu yapan babası yerel medyaya yaptığı acıklamada "Daha once Shooshtar ilinde halter kocuydum. ve kulube gittiğimde bazen Yeganeh'i cocukların eğitim alanına gotururdum. Cocukları eğitirken Yeganeh'in ağırlıklarla oynadığını gordum ve izledim. Cocuklarla pratik yapmaya gittiğim seansların coğunda Yeganeh'in de calıştığını gordum. Cok cabuk oğrendi" dedi.

33 KG AĞIRLIĞI COK RAHAT KALDIRABİLİYOR
Altı yaşındayken haltere başlayan Bandekhoda'nın koparmada 33 kg ağırlığı kaldırabiliyor. İran'da birden fazla odulu bulunan Yeganeh ulkesinde "en guclu cocuk" ilan edidi. Kucuk halterci yaşıtlarına "Ufak yaşta sporla tanışmak yaşam kalitesini yukseltir. Ozguveni kazanmak icin her turlu spor yapılmalı" tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı