Kahramankazan Belediyesi bunyesinde kurulan ve 30 gonullu personelden oluşan arama kurtarma ekibi, eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Ekiplere, teorik eğitimlerin ardından doğada keşif ve oryantasyon eğitimi verildi.
Ekibin eğitimleri Belediye Park ve Bahceler Muduru, aynı zamanda İHH eğitim sorumlusu olan Omer Unal tarafından veriliyor.

İlcedeki Tekke Dağı'nda gercekleşen uygulamalı eğitimde katılımcılar bin 580 rakımda 11 kilometrelik karlı parkuru yuruyerek kondisyonlarını olcme fırsatı buldu.
Eğitim sorumlusu Omer Unal, AA muhabirine yaptığı acıklamada, İzmir depreminin ardından Belediye Başkanı Serhat Oğuz'un talimatıyla kurulan arama kurtarma ekibinin eğitim faaliyetlerinin aralıksız surduğunu belirterek, "Bu eğitimdeki amacımız ekipteki arkadaşlarımızın performansını gormek ve araziyi tanımak oldu. Cunku arama kurtarmacı araziyi bilmezse neyi nerede arayacağını da bilemez." diye konuştu.
Omer Unal, uygulamalı eğitimde yuruyuş teknikleri, kıyafetleri tanıma, ıslak zeminde ateş yakma, ıslanan elbiselerin kurutulması gibi konularda bilgiler verildiğini, icerisinde kadınların da olduğu ekibin performansının kendisini mutlu ettiğini, doğadaki uygulamalı eğitimlerin bundan sonra da farklı bolgelerde sureceğini soyledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Nuğman Goktaş